Guvernul introduce restricții pentru nevaccinați în localitățile cu o incidență de 3 la mie

 

Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre de guvern, noi măsuri și restricții, care vizează în special persoanele nevaccinate. Astfel, oficialii introduc obligativitatea prezentării certificatului digital COVID acolo unde incidența trece de 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie. Hotărârea de guvern urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, iar măsurile referitoare la folosirea certificatului de vaccinare pentru anumite activități intră în vigoare de luni, 20 septembrie 2021.

Astfel, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, care sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

 vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

Vizualizări: 66

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste