Inițiativă laudabilă: Ajută copiii din centre de plasament să ajungă MARI!

 

Programul educaţional Ajungem MARI dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din Bucureşti şi 24 de judeţe, printre care se numără și Gorjul și Doljul. 1000 de voluntari noi sunt aşteptaţi să se implice dăruind 3 ore/ săptămână unor copii şi adolescenţi care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme şi să împartă cu ei din cunoştinţele lor.

Până pe 28 februarie, fondatorii programului educațional Ajungem MARI caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puţin 6 luni, în centrele de plasament, pentru a susţine şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experienţă în lucrul cu copiii - voluntarii participă la un training iniţial şi sunt consiliaţi pe parcurs. Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potenţialul copiilor, să îi înţeleagă şi să îi asculte. 

Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 şi durează 6 luni. Între timp au loc înscrierile, perioada de training şi repartizarea voluntarilor la centre în funcţie de zonă, program şi disponibilitate. Voluntarii merg în echipe de câte 2 la aceeaşi grupă de copii pentru o şedinţă de 2 ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend.

Înscrierea se face prin intermediul unui formular online până pe 28 februarie. Detalii despre program şi înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secţiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/
Programul educaţional al Asociaţiei Lindenfeld se desfăşoară în Bucureşti şi 24 de judeţe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

Programul se derulează de aproape 5 ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane. Voluntarii spun că învaţă, şi ei, de la copii şi primesc mai mult decât oferă: "De la copii am învăţat multe lucruri şi învăţ constant. M-au învăţat să zâmbesc şi să mă joc din nou, să sper şi să continui mereu, chiar dacă drumul e greu. M-au învăţat că, până la urmă, rezultatele muncii tale vor apărea de unde te aştepţi mai puţin", a spus Ştefana Bănică, voluntară Ajungem Mari în Iaşi. Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

www.ajungemmari.ro

Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste