Își doresc să sprijine producătorii locali din zona Motru: „Să mâncăm sănătos!”

 

Producătorii locali din Motru și din localitățile învecinate au șansa să își promoveze produsele și să își facă vizibile afacerile datorită unui grup înființat pe 8 aprilie pe Facebook de mai mulți motreni care își doresc să îi sprijine! „Mâncăm sănătos-producători locali zona Motru” este numele grupului: „Acest grup a fost creat în încercarea de a sprijini puținii producători locali pe care îi avem în zona orașului Motru și localitățile înconjurătoare, dar și pentru a încuraja alte persoane să înceapă această activitate în domenii precum legumicultura, activități de zootehnie, precum și orice activitate de producție, utilă, pe plan local”, a anunțat Laurențiu Pescaru, unul dintre administratorii grupului.

Mediul online a devenit foarte important în prezentul nostru, mai ales acum, când sunt în vigoare prevederile mai multor ordonanțe militare în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, un grup de oameni inimoși din Motru au luat inițiativa de a înființa un grup pe rețeaua de socializare Facebook pentru a promova producătorii locali din zona municipiului Motru și a localităților învecinate din Gorj și Mehedinți. Grupul se numește „Mâncăm sănătos-producători locali zona Motru”, iar motrenii și mehedințenii sunt invitați să adauge membri, persoane sau firme, care sunt cunoscuți ca producători locali, dar și pe cei care doresc să înceapă o activitate de producție. „Pe micii producători îi invit să posteze poze cu ceea ce produc, cu descriere, oferta de preț și să interacționeze cu persoanele interesate ca să poată alcătui o comunitate, producători locali-consumatori, pentru că doar așa putem creste sănătos împreună!”, a mai afirmat Laurențiu Pescaru.  Dacă sunteți utilizatori ai rețelei de socializare facebook, puteți urmări acest grup AICI!

Apel la autorități!

Laurențiu Pescaru, unul dintre administratorii acestui grup, face și un important apel către autoritățile locale din Gorj și Mehedinți. Acesta își dorește ca reprezentanții autorităților locale din Motru, Broșteni, Glogova, Cătunele, Samarinești, Vagiulesti, Florești, Corcova s.a.m.d să informeze micii producători prin orice mijloace care le consideră necesare, să îi ajute să intre în legalitate, să îi sprijine. „Ar putea eventual să pună la dispoziție linii telefonice pentru a informa oamenii care doresc să devină producători despre: care sunt pasi pentru a intra în legalitate ca mic producător(foarte mulți oameni au activități legumicole,activități de creștere a oilor, porcilor, caprelor, vitelor, pasărilor (se putea vedea la Târgul Săptămânal de la Broșteni acest lucru) și uneori au excedent de produse, cât de mic este el, ajută....). Rog Primăria Motru să faciliteze accesul în Piață Noua. cu preponderenta micilor producători reali, locali sau din localitatile enumerate mai sus, tocmai pentru a vedea că sunt susținuți și încurajați și eventual chiar o scutire de taxe în piață macar pe o perioada de câteva luni de zile. (...) Primăriile ar putea să ajute oamenii simpli la întocmirea actelor pentru obținerea de subvenții sau chiar fonduri rambursabile sau nerambursabile, să îi puna pe oameni în legătură cu băncile care oferă credite pentru producători”, a declarat Laurențiu Pescaru. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,398

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste