(închide)

Iulian Marinescu, noul director interimar al Teatrul Dramatic Elvira Godeanu!

 

Actorul Iulian Marinescu, angajat al instituției de cultură de aproximativ de patru ani, va fi noul director interimar al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, începând cu data de 1 noiembrie 2022.

Are numai 28 de ani și realizări cât pentru o viață! Actorul Iulian Marinescu este absolvent al  Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius, din Constanța, cea mai mare universitate europeană de la țărmul Mării Negre, ale cărei cursuri le-a ales, deși trecuse cu brio admiterea și în alte universități de prestigiu (https://www.paginaolteniei.ro/articol/-la-28-de-ani-actorul-iulian-marinescu-are-realiza_6718.html). Încă din primii ani de studenție, gorjeanul Iulian Marinescu a fost distins cu titluri des râvnite de către cei de pe scenă: Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța – one mane show, 2017, pentru interpretarea piesei Lumina de la capătul răbdării, într-o adaptare proprie, Cel mai bun actor în rol secundar la Festivalul Național al Școlilor de Teatru „Hyperion iese la Godot” – 2017, pentru rolul din piesa „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia Danielei Vitcu, doctor în teatru, decanul Universității Ovidius.

Din anul 2018, din vremea când era masterand și studia Arta Actorului de Music Hall, la Constanța, Iulian Marinescu a devenit actor colaborator al teatrului din Târgu Jiu. 

Doi ani mai târziu, a devenit actor cu drepturi depline al scenei târgujiene. Este un actor versatil, pe scena dramaticului din Târgu-Jiu interpretează roluri dansând, recitând, cântând, căci iubește arta. Într-un interviu acordat publicației Pagina Olteniei spunea: „Peste cinci, zece, cinsprezece ani îmi doresc să fiu fericit! Pe scenă și-n viață! Nimic în plus pentru mine! Și o scenă mai mare la Târgu Jiu, pentru publicul din ce în ce mai larg al teatrului Elvira Godeanu!”

Mult succes vă dorim, domnule Marinescu!

Vizualizări: 1,492

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste