(închide)

Jurnalist și scriitor celebru, lansare de carte la Târgu-Jiu! Se va întâlni și cu elevii din Motru

 

Ziaristul sportiv și scriitorul Teodor Hossu-Longin va lansa vineri, 1 martie, la ora 17:00, la Târgu Jiu volumele "Oamenii mari care au făcut România Mare", scris de mama sa, Lucia Hossu-Longin, îndrăgita și curajoasa realizatoare a serialului „Memorialul durerii”, și volumul său "13, cu noroc". În ultima zi a acestei luni, Teodor Hossu-Longin va fi present în mijlocul elevilor de la Colegiile Tehnic și „George Coșbuc” din municipiul Motru, unde va desfășura proiectul „Cu cartea prin liceu”.

Teodor Hossu-Longin are o carieră impresionantă de jurnalist sportiv, emisiunile automobilistice și turistice, concepute și prezentate la posturile naționale, mai bine de zece ani, s-au bucurat mereu de succes. Jurnalistul nu este la prima sa lansare de carte, însă este prima la Târgu-Jiu. Astfel, vineri, 1 martie, scriitorul și jurnalistul Teodor Hosuu-Longin va lansa la Biblioteca Județeană „Christian Tell” două volume: „Oamenii mari care au făcut România Mare”, scris de mama sa, Lucia Hossu-Longin, îndrăgita și curajoasa realizatoare a serialului „Memorialul durerii”, și volumul său de proză scurtă „13, cu noroc”.

Joi, 28 februarie, scriitorul va fi prezent în municipiul Motru, acolo unde va discuta cu elevii celor două colegii din localitate. Proiectul „Cu cartea prin liceu” este organizat și inițiat de scriitorul Teodor Hossu-Longin și aduce scriitorii în contact cu liceenii deja de o vreme. La Motru, scriitorul a fost invitat de scriitoarea și profesoara Corina Georgescu, iar directoarele Colegiilor „George Coșbuc” și „Tehnic” Motru  au fost de acord ca activitățile să se desfășoare în cadrul celor două școli. Corina Georgescu este profesor la Colegiul Tehnic Motru și un scriitor apreciat. Teodor Hossu-Longin a acceptat bucuros să le vorbească elevilor despre literatură și nu numai. Anul trecut a fost create și o pagină de Facebook-„Cu cartea prin liceu”, pagina care promovează literatura română contemporană în rândul adolescenților.

Despre autor: scrisul și sportul, marile pasiuni

Teodor Hossu-Longin (născut 5 iulie 1972) a publicat în 1998 povestirea Iluzia, în revista Luceafărul. În același an a semnat volumul de proză scurtă Crima şi alte povestiri, care a şi primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. A debutat în presă în 1991, la Curierul Naţional, iar în 1994 s-a alăturat echipei cotidianului Ziua, ca jurnalist sportiv, până la începutul anului 2000, când a devenit publicist comentator la Evenimentul zilei. Din toamna aceluiaşi an trece de la presa scrisă la cea de televiziune, odată cu crearea postului B1 TV, unde este realizatorul show-ului automobilistic La limită. În 2012 devine producător independent, cu proiecte la posturile Antena 2 (Călător pe-o gură de rai – emisiune de turism), Digi Sport (RO Motorsport – emisiune de motorsport), Travel Mix TV (Mincinoşii – emisiune de pescuit, turism şi artă culinară).

În 2017, revine în lumea prozei româneşti cu romanul Mortua Est (care şi primeşte premiul editurii Cartea Românească), devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 lansează volumul de proză scurtă „13, cu noroc”. A publicat nuvele și fragmente din roman în revistele "Contemporanul", "Luceafărul de dimineaţă", "Viaţa Românească" şi "Cenaclul de la Păltiniș".

Galerie foto


Vizualizări: 1,168

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste