Jurnaliștii din Craiova au donat sânge! Mesajul lor: „Să fim împreună! Totul va fi bine!”

 

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Craiova, la fel ca multe alte centre din România, resimte tot mai mult lipsa donatorilor. Știind acest fapt, jurnaliștii din Craiova au dat astăzi, 23 martie, o mână de ajutor în acest sens și au donat sânge. Alături de medicii și asistenții din cadrul Centrului de Transfuzii Craiova, jurnaliștii au un mesaj pentru populație și îl transmit pe ritmuri muzicale: „Totul va fi bine!”.

Este cunoscut faptul că în ultimii ani, județul Dolj se confruntă cu scăderea numărului de donatori de sânge, fapt pentru care reprezentanții instituției sunt nevoiți recurgă la tot felul de variante pentru a mai rezolva problema. Fac apel direct la populație, fac deplasări în teren cu laboratorul mobil, mai apelează la instituții unde lucrează mai multe persoane și, în ciuda acestor eforturi, tot este criză de sânge. „Suntem într-o situație de urgență. Infecția cu noul virus este o realitate peste care trebuie să trecem cu bine. În această perioadă, activitatea în centrul nostru se desfășoară normal. Facem apel la cei care sunt sănătoși și îndeplinesc toate conditțile și nu au avut contact cu o persoană infectată și îi asteptăm pentru a ajuta alți oameni aflați în suferință. Suntem echipați corespunzător și există o zonă de triaj la intrarea în spitale unde oamenii sunt termometrizați și interogați pentru a afla dacă vin din zonele afectate de coronavirus, iar apoi aceștia sunt invitați în centrul nostru în număr redus, pentru a păstra distanta recomandată. Este important să donăm sânge” a spus dr. Adriana Turculeanu, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova.

Mai mulți jurnaliști din Craiova au donat sânge și speră ca exemplul lor să îi facă și pe alți cetățeni să vină să doneze! Așa pot salva viața semenilor bolnavi care au mare nevoie de sânge.  

Mesajul jurnalistilor craioveni AICI

Galerie foto


Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste