(închide)

Laurențiu Mălăescu a scos pe piață castraveții amari, legume minune pentru sănătate!

 

Legumicultorul Laurențiu Mălăescu din comuna Bălești deține șase solarii cu o suprafață totală de 1100 mp, în care muncește cu ajutorul familiei sale. Afacerea familiei merge bine, este foarte mult de muncă, dar Laurențiu este mulțumit că a investit bani și timp în solarii. Vara aceasta a scos la vânzare vestitele sale „roșii cu gust de roșii”, dar și castraveți pentru diabetici, care sunt la mare căutare! Castravetele amar (momordica n.red.)este cel mai bun remediu, combinat cu mișcarea fizică, pentru combaterea diabetului. Cercetătorii americani au descoperit că momordica este și antitumorală, întrerupân alimentarea tumorilor. De asemenea, ajută pancreasul, ficatul și fierea. Ea poate fi consumată şi preventiv.

Căutați legume proaspete? Mergeți în Piața Mare și găsiți tarabele legumicultorilor din comunele Gorjului, producătorii locali, care investesc mult pentru a aduce gorjenilor cele mai bune roșii, cei mai proaspeți castraveți și alte minunății! Probabil ați văzut deja la taraba lui Laurențiu Mălăescu de la „Solarii Bălești”- un soi de castraveţi creţi, asemănători cu nişte mici dinozauri sau crocodili. Se numesc momordica sau castraveți amari/castraveți pentru diabetici şi sunt fructele unei plante care produc o adevărată insulină vegetală cu efecte benefice asupra diabetului şi a altor boli. Legumele le fac bine și celor care au probleme cu bila sau cu ficatul și pot fi consumați proaspeți sau murați etc.

Castravetele pentru diabetici conține aproape tot la fel de mulți aminoacizi cât conține și insulina (17 din 18). De la plantă se folosesc atât fructul, cât şi lăstarii tineri şi frunzele – în salate, sau în supe. În prezent, potrivit Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, există peste 20 milioane de români bolnavi de diabet raportat la populația cu vârsta cuprinsă între 20 și 79 de ani. 

Castraveții amari au nevoie doar de mult soare și să fie udați o dată pe zi, de preferat seara, pentru ca apa să rămână cât mai mult timp în pământ. „Nu produc foarte multe fructe, eu am plantat 50 de fire. Mama suferă de un început de diabet și ea mi-a zis de acești castarveți amari. Sunt foarte buni pentru sănătate, ea consumă în fiecare dimineață. Sunt amari, eu, de exemplu, nu îi pot consuma. Îi scot la vânzare duminica, dau cam 10 sau 15 bucăți. Avem clienți care vin duminica și știu că voi aduce castraveții amari. Nu am văzut această legume la nicio tarabă nici în Piața Mare, nici în cea Mică. Sunt singurul care are castraveți amari. Vând castravetele cu 5 lei bucata și kilogramul cu 30 lei. Semințele le am luat de la Buzău. Un castravete amar are cam 30 cm lungime!”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, Laurențiu Mălăescu din Bălești.

Castraveții se pot păstra în stare proaspătă 7-8 zile în frigider, se pot mura, sau se usucă și se dau prin râșnița de cafea obținându-se un praf pe care diabeticii îl consumă, un vârf de cuțit, înainte de masă. „Castravetele amar este cel mai bun remediu, combinat cu mișcarea fizică, pentru combaterea diabetului. Cercetătorii americani au descoperit că momordica este și antitumorală, întrerupân  alimentarea tumorilor. De asemenea, ajută pancreasul, ficatul și fierea. Ea poate fi consumată şi preventiv”, spun medicii.

Afacerea sa-„Solarii Bălești”- are Facebook! 

În era internetului, Laurențiu a creat o pagină de Facebook pentru a își putea promova online afacerea cu legume. Are foarte mulți urmăritori, mulți dintre ei devenindu-i clienți fideli cu timpul. „Pentru a-mi promova afacerea, administrez pagina de Facebook Solarii Bălești, acolo unde clienții pot afla noutățile. Vând salata și ceapa verde în Piața Mare din Târgu-Jiu. Am o colaborare și cu magazinele Succes din oraș și merge bine. Săptămâna aceasta ies cu salata la piață, până acum am vândut ceapă verde. Doar în piața Mică și în cea Mare din Târgu-Jiu vând, la Petroșani nu am mers”, spune tânărul antreprenor.

Galerie foto






Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste