(închide)

O tânără din Rovinari, șefă de promoție la Academia Forțelor Terestre din Sibiu

 

O tânără gorjeancă originară din Rovinari este șefa de promoție de anul acesta de la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu!  Sublocotenent Ariadna-Ecaterina Guță, născută în Rovinari, a obținut nota 10  la examenul de bacalaureat, apoi  o medie foarte bună la examenul de admitere la academie, iar acum s-a clasat  pe primul loc, fiind declarată șefă de promoție! Felicitări, Ariadna!

Ariadna Ecaterina Guță este originară din Rovinari și a urmat Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, luând 10 la examenul de Bacalaureat. Pe 26 iulie, seful promoţiei 2019 al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, sublocotenent Ariadna-Ecaterina Guță, cea care s-a clasat cu media 9,59, prima la specializarea universitară Leadership militar, specialitatea militară Cercetare, a primit din partea Şefului Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, Emblema de merit „Ştiinţă militară” clasa a II - a şi Stiletul personalizat, iar absolvenții clasați pe locul I pe specializări universitare și specialități militare au primit moneda șefului Statului Major al Apărării!

Reprezentanții Academiei din Sibiu au felicitat-o pe tânăra gorjeancă, iar persoanele care se ocupă de pagina de socializare a Armatei României (ArmataRo/) au prezentat povestea tinerei atât de bună la învățătură. Ariadna Guță a visat de mică să ajungă în armată și l-a avut ca exemplu pe fratele său mai mare, care, atunci când ea avea 10 ani, era admis la Sibiu, la aceeași academie. "Am fost fascinată de uniforma militară, de felul în care s-a desfășurat ceremonia de depunere a jurământului, de prezența tuturor invitaților și de tot ceea ce implica ideea de a fi militar. Eram mica, nu vedeam lucrurile în profunzimea lor, însă dorința de a urma exemplul fratelui meu era colosală. Crescând, mi-am menținut această dorință, făcând din cariera militară un țel. M-am pregătit în permanentă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Am promovat examenul de bacalaureat cu media 10, însă provocarea cea mai mare a fost examenul de admitere la Academia Forțelor Terestre”, a povestit Ariadna Guță din Rovinari.

La Academia Forțelor Terestre din Sibiu, Ariadna a intrat cu o medie foarte bună, clasându-se printre primii. A muncit mereu ca să aibă rezultate foarte bune, fiind decisă să reușească în ceea ce își propusese: își dorea să aleagă specializarea care avea să îi ridice cele mai mari provocări de-a lungul carierei militare, și anume cercetarea! „Pentru mine, Academia Forțelor Terestre a fost o provocare. Spun asta pentru că nu a fost ușor să fac față exigențelor și să mă ridic la înălțimea așteptărilor. A însemnat un cumul de experiență și cunosțințe, dar, totodată, a fost ca o familie pentru mine. Timp de trei ani, comandații ne-au direcționat pașii și au vegheat asupra noastră, cadrele didactice ne-au sădit cunoștințele, iar colegii au fost mereu aproape, creându-se relații de camaraderie”, a declarat tânăra.

A știut de mică, de când era un copil, care este drumul pe care vrea să îl urmeze și a ales bine. Uniforma militară este „sfântă” pentru Adriadna. Pe parcursul celor trei ani de Academie, tânăra a participat la mai multe mobilități Erasmus în Grecia, Austria, la cursuri internaționale, dar și la diferite competiții sportive. „Astăzi, cred cu tărie că am făcut cea mai bună alegere atunci când am decis să urmez studiile universitare în Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”. Voi reveni în Academia Forțelor Terestre, în noul an universitar, cu convingerea că mai sunt multe cunoștințe pe care este necesar să le acumulez pentru a putea răspunde provocărilor viitoare. Nu am să uit niciodată greutățile pe care le-am întâmpinat în decursul pregătirii, dar nici ajutorul primit din partea colegilor, cadrelor didactice și comandanților. Sunt convinsă că, și de acum înainte, cariera militară îmi va oferi oportunități de dezvoltare și perfecționare, care să mă ajute să îndeplinesc misiunile primite și să răspund cu succes tuturor provocărilor", a spus, pentru Arma României, Ariadna Guță, gorjeanca șefă de promoție a Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

Sursa: Armata României Facebook 

foto: Laurențiu TUROI
#România #mapn #ArmataRomâniei #defensero

Galerie foto





Vizualizări: 18,663

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste