Lavandinne 2021, festivalul minunat de la Polata-Târgu-Jiu! Sunteți așteptați într-o plantație de poveste

 

Razele soarelui de iunie au încălzit minunatele flori mov, iar parfumul lavandei din Plantația Lavandinne de la Polata (Târgu-Jiu) cucerește orice vizitator! În perioada 27 iunie-4 iulie se desfășoară aici cea de-a doua ediție a Festivalului Lavandinne. Ieri, în prima zi a evenimentului mult așteptat, la Lavandinne au venit foarte multe persoane, mari și mici, s-au bucurat de lavanda minunată, și-au făcut fotografii și au achiziționat produse de la antreprenorii locali prezenți. 

UPDATE: Lavanda a înflorit mai repede decât se așteptau organizatorii festivalului, așa că joi, 1 iulie, va avea loc culesul minunatei flori! Cei care doresc pot să vină în plantație să să își culeagă singuri lavandă. Un buchețel va costa doar 3 lei. „Desi imi dorisem un festival al lavandei de cel putin o săptămână, ea, lavanda, e mai înțeleaptă! Ce e prea mult strica! Nu vrea sa ne onoreze cu frumusețea ei atatea zile, pentru a ne incanta si uscată! Astfel, mai putem deschide porțile pentru vizita azi si miercuri de la 11 la 17. Maine, marti 29 este inchis. Joi recoltam. Cei care doresc buchete de lavanda pot veni sa isi culeaga singuri florile preferate. Buchetelul este 3 lei. Cei interesați sa imi confirme cu un mesaj privat, pentru a ma putea organiza potrivit”, a transmis Ana Neagu luni.

Festivalul Lavandinne este organizat de Ana Neagu, proprietara plantației de lavandă din municipiul Târgu-Jiu, în parteneriat cu ADER și Clubul Rotary, iar duminică seara invitații au asistat la un minunat și înălțător spectacol de muzică clasică. În apusul soarelui de iunie, în miros de lavandă, atmosfera a fost cu adevărat una de basm! Perioada festivalului Lavandinne este 27 iunie-01 iulie astfel: 27-28 iunie orele 11.00-17.00 și 30 iunie - 01 iulie orele 11.00-18.00. Mergeți și vizitați plantația, cumpărați produsele antreprenorilor locali: UMUR, atelier de print digital cu desene create special, ne dezvaluie colectia dedicata sculptorului Constantin Brancusi si o noua colectie lansata cu ocazia bicentenarului Revolutiei de la 1821, condusa de Tudor Vladimirescu, dar și tricourile din colecția Mălăele; LAVANDINNE - decoratiuni si produse naturale cu si din lavanda, CAMARA CU SAVOARE-rosa damascena- produse de consum, STUPINA IANIS - produse apicole. Duminică, prezenți la festival au fost și meșterii populari Nicolae Rotaru, sculptor în lemn și Valentina Gheorghe, țesătoare din comuna Bălănești.
LE CHARME completeaza atmosfera unei zile memorabile prin minunatele piese de mobilier, readuse cu maiestrie la viata, special create pentru casele dvs. „Dragilor, s-a încheiat o zi minunată! (...) Va mulțumesc pentru vizite, pentru buna dispizitie, v-as fi îmbrățișat pe fiecare si mi-as fi dorit sa povestim macar cate 5 minute. Ati fost multi, eu una si destul de epuizata. In spatele festivalului se afla multa muncă, efort, mulțumesc tuturor celor care mi-au dat o mana de ajutor. A fost o zi minunata, chiar si cu putina ploaie pe seara si când credeam ca oboseala ma doboară, a venit Mihai sa-mi arate cum pot sa renasc intr-o secunda. Mulțumesc Mihai Merlușcă pentru survol, a fost momentul de vis care m-a făcut sa simt ca ma inalt spre cer”, a transmis Ana Neagu, proprietara Lavandinne.

Duminică seara, aproximativ 200 de persoane au asistat la concertul de muzică clasică susținut de două soprane și un bariton. S-a intrat pe bază de invitație, toți banii strânși urmând a fi donați copiilor din medii defavorizate, în cadrul proiectului „Dăruiește pentru viitor”!. Evenimentul s-a desfășurat sub egida ADER și a Clubului Rotary! Duminică dimineața, copiii prezenți în plantația de lavandă a Anei Neagu s-au bucurat alături de Adi Olteanu, talentatul magician din Târgu-Jiu. 

Așdar,  sunteți așteptați la plantația de lavandă din Polata, mai ales că Ana Neagu este o gazdă minunată!

Galerie foto












Vizualizări: 2,175

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste