Mai mulți elevi ai CT Motru, premiați în cadrul evenimentului "Politehnica Timişoara - un pas spre viitorul tău"

 

Sute de elevi au umplut, vineri, 5 aprilie 2019, Auditorium-ul Centrului de Conferinţe al UPT, la deschiderea evenimentului "Politehnica Timişoara - un pas spre viitorul tău". Manifestarea, ajunsă deja la cea de-a VI-a ediţie, se adresează elevilor de liceu şi vizează informarea şi familiarizarea lor cu mediul universitar, în scopul asigurării unei mai bune tranziţii a absolvenţilor de liceu spre învăţământul superior şi orientarea lor către o carieră de succes. Mai mulți elevi din Gorj au obținut premii importante la concursurile organizate de universitatea de Timișoara. 

Circa 1500 de elevi din toată ţara şi din Republica Moldova (un record de participare) au venit la Universitatea Politehnica Timişoara unde au aflat despre oferta de studii a Politehnicii dar și-au verificat și cunoştinţele în domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultăţi. Elevii, din clasele IX - XII, din judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiş, Vâlcea şi din Republica Moldova, vin să participe la cele opt concursuri naţionale organizate de facultăţile din cadrul UPT. De la Colegiul Tehnic Motru mai mulți elevi au câștigat premii la concursurile organizate în cadrul evenimentului "Politehnica Timişoara - un pas spre viitorul tău". În premieră, în acest an, competiţiile sunt organizate în două weekend-uri consecutive. Astfel, pe 6 aprilie 2019, au avut loc următoarele concursuri:

- Concursul de Arhitectură "Hans Fackelmann" - Facultatea de Arhitectură şi Urbanism

- Concursul naţional de idei "Environmental Protection-Smart and Sustainable Generation" - Facultatea de Chimie şi Ingineria Mediului

- "Construcţiile: tradiţie şi viitor" - Facultatea de Construcţii

- Concursul profesional de idei "Intelligent Electricity Generation" - Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică

- "Managementul şi marketingul piramidei" - Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi

- Concursul de aptitudini în domeniul mecanic şi mecatronic - Facultatea de Mecanică.

Ocupanţii locurilor I, II şi III de la fiecare dintre cele 8 concursuri se pot înscrie la Universitatea Politehnica Timişoara fără a mai susţine concurs de admitere.
Costurile pentru transportul, cazarea şi masa elevilor şi a profesorilor însoţitori sunt suportate de către Universitatea Politehnica.

De la Colegiul Tehnic Motru mai mulți elevi au câștigat premii la concursurile organizate în cadrul evenimentului "Politehnica Timişoara - un pas spre viitorul tău". La concursul organizat de Liga Studenților din cadrul facultății de Mecanică dn Timișoara, mai mulți elevi ai CT Motru au primit premiile I și II, dar și premiul III și mențiuni la proba Creativitate a competiției „MecArt 2019”, dar și la competițiile organizate de Facultatea de Construcții. 

Galerie foto




Vizualizări: 689

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste