(închide)

Motreanca Alexia Bojin, al V-lea premiu I câștigat anul acesta la un turneu de tenis!

 

Alexia Bojin are 9 ani și este elevă la Motru, la Colegiul Național „George Coșbuc”. De aproximativ trei ani, fetița joacă tenis, iar rezultatele la competițiile interne și internaționale au uimit chiar și pe specialiști. La începutul acestui an, Alexia ocupa locul 12 în clasamentul FRT la categoria 10 ani, iar acum ocupă locul V, datorită turneelor câștigate. Ultimul turneu de tenis câștigat de micuța din municipiul Motru a fost cel de la Curtea de Argeș: „Trofeul Victor Hănescu”. 

Potrivit părinților săi, Alexia Ioana Bojin are în palmares un loc I obținut la un turneu internațional organizat la Arad, acolo unde au participat copii din Elveția, Italia (2017); cinci turnee câștigate anul acesta; locul I și la turneul de tenis organizat, în perioada 9-15 septembrie 2017, de clubul care o reprezintă, Club Aryana din Timișoara; la competiția FRT de la Craiova, din luna februarie 2017 s-a clasat pe locul III; locul I la un turneu organizat de Federația Română de Tenis de la Timișoara tot în 2017 etc. 

Ultimul turneu câștigat de talentata motreancă a fost cel de la Curtea de Argeș: Tenis Club Curtea de Argeş organizează, în perioada 25 – 31 august, a XII-a ediţie a Trofeului “Victor Hănescu”. Trofeul Victor Hănescu este o competiţie din circuitul Federaţiei Române de Tenis pentru categoriile de vârstă 10 ani, băieţi şi fete, categoria 1 FRT și 12 ani, băieţi şi fete, categoria A FRT, sponsorul principal al turneului fiind Dr. Oetker România. La acest turneu s-au înscris tenismene din Craiova, Curtea de Argeș, Vâlcea, PItești, București etc, iar Alexia a concurat împotriva a nouă fete pasionate de sportul alb. În finală, Alexia a jucat cu o elevă din București, pe care a învins-o, fiind felicitată de cei prezenți. Alexia a câștigat Locul I la categoria Fete 10 ani. „Le mulțumim celor de la Curtea de Argeș, antrenorului Marian Băleanu din Motru  și sponsorilor, printre care amintim pe cei de la Ghiocela SRL, din Motru,care ne sunt alături. Anul acesta, Alexia a câștigat cinci locuri I la cinci turnee: Govora-Cupa Aditer, Pitești-Turneul Ruxandra Dragomir, Tg-Jiu-Cupa Elite și Cupa Ymy, Curtea de Argeș-Turneu Victor Hănescu. Alexia ocupă locul V pe țară la categoria de vârstă 10 ani și va mai crește, căci luna aceasta a obținut două locuri I și un loc II”, a spus mama micuței tenismene din municipiul Motru. Alexia Bojin își dorește să devină din ce în ce mai bună și tocmai de aceea dedică foarte mult din timpul său tenisului, pregătindu-se intens și cu mare responsabilitate!

Victor Hănescu este la Târgu-Jiu

Tabara “Train Like a Pro” este un eveniment anual organizat de Academia Victor Hănescu și se adresează copiilor cu vârsta între 10 şi 16 ani. Zilele acestea, tenismenul se află la Târgu-Jiu, unde antrenează viitori jucători de calibru. Cea de-a IV-a ediţie a taberei “Train Like a Pro” se desfăşoară între 19 si 26 august  în incinta Tenis Club Elite. „Ce le-am pregătit participanţilor la Train Like a Pro de la Târgu Jiu este o combinaţie reuşită între antrenament, pregătire mentală şi distracţie, toate sub atenta supraveghere şi coordonare a unei echipe de profesionişti. La fiecare dintre aceşti paşi, voi fi prezent şi îi voi învăţa pe jucători lucruri esenţiale legate de cum să performeze sub presiunea meciurilor mari, instrumente tehnico-tactice de fineţe, rutine de antrenament şi meci, le voi menţine motivaţia ridicată şi îi voi îndrepta spre o mentalitate de învingător”, a declarat Victor Hănescu, fost număr 26 mondial, citat de  Adevărul.

Galerie foto






Vizualizări: 3,056

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste