(închide)

Motru: Colectarea deșeurilor - nu doar o obligație legală, ci și una morală față de natură!

 

Sâmbătă dimineață, 16 septembrie 2023, Școala Gimnazială Nr. 1  a participat la  o nouă campanie de ecologizare la nivelul orașului Motru, cu ocazia evenimentului „Ziua de Curățenie Națională” – „Let’s do it, Romania!”. 
Alături de reprezentanții primăriei, la activitățile de ecologizare a unor zone din municipiul Motru au participat 20 de profesori și 60 de elevi voluntari de la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru.
Voluntarii sunt de părere că reciclarea trebie să fie privită ca o responsabilitate colectivă, a fiecăruia dintre noi, pentru a ne asigura un viitor durabil. Colectarea deșeurilor este un pas important în tranziția către un stil de viață sustenabil. 
Protejarea mediului este singura modalitate prin care viața poate continua să prospere pe această planetă. Planeta poate supraviețui fără oameni, însă noi nu putem supraviețui dacă ne distrugem singuri casa. Datoria fiecărui om este de a o proteja prin orice mijloace posibile, păstrând-o într-o stare cât mai apropiată de cea de dinaintea dezvoltării civilizației. Oamenii au nevoie de condiții de mediu favorabile unei vieți sănătoase și îndelungate, lipsită de probleme și boli.
Cei mai mulți speram ca generația noastră să nu fie martoră la schimbările climatice cauzate de om. Din păcate, acestea sunt evidente încă de acum. Cu toate acestea, se crede că nu e prea târziu pentru a îmbunătăți situația, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare. Este de datoria noastră să redăm frumusețea naturii, colectând deșeurile.

 

Autor articol: Prof. Bejenaru Felicia

Galerie foto


Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste