(închide)

Municipiul Târgu-Jiu, gazdă excelentă pentru buna desfășurare a două olimpiade naționale

 

În luna aprilie, la Târgu-Jiu au fost organizate două olimpiade naționale, elevii gorjeni având rezultate foarte bune. Ambele au avut loc la Colegiul național Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. Prima competiție organizată în orașul lui Brâncuși a fost cea de limbi clasice (latină și greacă veche) și cealaltă, cea de limbi romanice (italiana, spaniolă și portugheză). Aceasta din urmă are cele mai bune referințe, organizatorii primind foarte multe mesaje de apreciere și mulțumire de la multe echipaje din țară.

În perioada 18-21.04.2022, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu a avut loc Olimpiada Națională de Limbi Clasice (ONLC 2022 Gorj. Organizatori: Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu. Și aici organizarea a fost impecabilă.

În perioada 26-30 aprilie 2022, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu a avut loc Olimpiada Națională de Limbi Romanice (ONLR 2022). „Olimpiada Națională de Limbi Romanice, ediția 2022, a ajuns la final. Cuvintele aproape sunt de prisos, totul fiind la superlativ”, spun participanții.

Comisia de organizare a competiției școlare a mulțumit public tuturor celor implicați: Ministerul Educației - România, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, societății Artego S.A., Universitatea din București – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea de Vest din Timișoara, Istituto Italiano di Cultura Bucarest, Instituto Cervantes de Bucarest, Ambasada Italiei în România, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Portugaliei în România, Biblioteca Județeană "Christian Tell" Gorj, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj, Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” Târgu Jiu, precum și elevilor participanți, care au dat tot ce aveau mai bun.

Mesaje de mulțumire pline de bucurie

„A fost o săptămână plină, o săptămână cu emoții, entuziasm, nerăbdare și reușite. Vă suntem recunoscători pentru tot și vă așteptăm în orașul lui Brâncuși ori de câte ori aveți ocazia! Olimpiada Națională de Limbi Romanice a fost unul dintre principalele evenimente ale acestei primăveri în municipiul Târgu Jiu. Am fost și suntem onorați să fim gazda celor mai pregătiți elevi în aceste domenii”, au transmis și reprezentanți ai Primăriei Târgu-Jiu.

„Un oraș atât de frumos! Mă voi întoarce cu siguranță!”, „Ce școală impresionantă! Ce oameni extraordinari!” – acestea au fost cuvintele  auzite de organizatorii olimpiade ONLR. 

„Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu mulțumește Primăriei Municipiului Târgu Jiu și domnului primar Marcel Laurentiu Romanescu pentru sprijinul necondiționat acordat pentru organizarea Olimpiadei Naționale de Limbi Clasice (limba latină, limba greacă veche) și Olimpiadei Naționale de Limbi Romanice (limba spaniolă, limba italiană, limba portugheză)! De asemenea, vă mulțumim pentru acordarea finanțării pentru deplasarea loturilor olimpice ale județului Gorj, finanțarea echipei de robotică Tea-Borgs și a trupei de teatru a CNTV! Mulțumim Artego SA și Universitatea de Vest din Timișoara pentru premiile speciale acordate! Vă mulțumim, dragi elevi și profesori pentru dăruire și implicare! Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pentru încrederea că instituția noastră se va ridica la nivelul înalt al organizării impecabile a acestor două olimpiade naționale, ONLC și ONLR 2022 Gorj!”, este mesajul transmis de conducerea Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu.

Alte detalii pe: 

https://onlr2022gj.wordpress.com/

https://www.isjgorj.ro/

https://www.facebook.com/ONLR2022GJ/

https://cntv-edu.ro/blog/2022/04/14

Galerie foto



Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste