Municipiul Târgu-Jiu și încă nouă localități din Gorj, în scenariul roșu. Restricțiile impuse de autorități

 

Municipiul Târgu-Jiu a intrat de astăzi în Scenariul Roșu al cazurilor de coronavirus. Potrivit autorităților, la Târgu-Jiu se înregistrează un indice de infectare cu COVID-19 de 3,15 la mia de locuitori. În scenariul roșu mai sunt: Ciuperceni, Bărbătești, Stejari, Turcinești, Bolboși, Rovinari, Fărcășești, Novaci, Turceni.

Târgujienii și gorjenii din localitățile intrate în scenariul roșu au primit acest mesaj: ”Pentru că, la nivelul județului Gorj ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, instituția noastră a transmis prin intermediul aplicației RO-Alert un mesaj de avertizare pentru cetățenii localităților unde rata de infectare a depășit 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Drept urmare, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj din data de 03 Martie 2021 au fost adoptate următoarele:

          I. În conformitate cu prevederile H.G. nr.35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul Românie și Tabelul cu incidența cazurilor pe localități în ultimele 14 zile întocmit de DSP Gorj nr. 3137 din 03.03.2021, având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1000 de locuitori pentru localităţile Târgu-Jiu (3,15), Ciuperceni (5,17), Fărcăşeşti (3,18) şi Novaci (3,18), pentru perioada 04.03.2021, ora 00:00 – 17.03.2021, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

           1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

           2. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

          3. Măsurile prevăzute la pct. 1 şi pct.2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

         4. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

         5. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

           6. Se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Galerie foto


Vizualizări: 1,260

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste