(închide)

Muzica este totul pentru Luminița Pasăre! Adolescenta stabilită în Anglia duce dorul plaiurilor natale

 

Luminița Pasăre iubește muzica populară și a moștenit talentul de la mama sa, absolventă a liceului de muzică din Târgu-Jiu. Frumoasa copilă, câștigătoare a unor importante premii la festivaluri și concursuri de muzică populară, s-a mutat în Anglia, împreună cu familia sa, însă abia așteaptă cu toții să revină în Gorj. Nu a renunțat la marea sa pasiune –muzica- și a revenit acasă pentru a înregistra câteva piese, iar în Diaspora a și participat la competiții muzicale. „Vreau să mă întorc în țară, pentru că îmi lipsește foarte mult muzica tradițională populară. În Anglia am căutat profesor particular să studiez muzica, dar din păcate nu am găsit și am studiat în fiecare zi cu mama mea, care și ea, la rândul ei, are liceul de muzică terminat și știe să mă învețe cel mai bine muzica. Ea este cel mai bun profesor al meu!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Luminița Pasăre, solistă.

Tradițiile gorjenești, bunicii, versurile pieselor vechi și mai ales frumusețea locurilor natale îi lipsesc Luminiței Pasăre din Târgu -Jiu, căci talentata copilă a plecat în Anglia în urmă cu câțiva ani. Tatăl său lucra în străinătate, cu toții ducându-i dorul, așa că au decis să lase România-pentru o perioadă, nu permanent-și să își reunească familia sub același acoperiș, în Manchester. Era anul 2017 și acomodarea membrilor familiei Pasăre cu noua viață nu a fost ușoară. Fiindu-și alături unul altuia, sprijindu-se reciproc, totul a devenit mai ușor, dar dorul de Gorj nu le este potolit niciodată! Așteaptă cu nerăbdare să poată reveni în țară. „La mulți ani, tuturor românilor! Am decis să plecăm în Anglia în 2017, deoarece tatăl meu lucra acolo, ca șofer de tir. Ne-am stabilit în Manchester, dar sincer vă spun nu ne-am acomodat nici în ziua de azi. Mai am un frate de 18 ani și o surioară de 2 ani și vreau să vă spun că și ea are înclinație spre muzică. Lipsa muzicii, a colegilor mei, a bunicilor, a prietenilor au fost chinuitoare vreme multă. M-am concentrat să învăț limba engleză și acum o știu la perfecție. Cele mai frumoase momente din Anglia au fost atunci când participam la concursuri și emisiuni tv, când am câștigat premiul pe țară la festivalul național ''Dor de cânt Românesc". Când sunt în țara mea totul e frumos!”, a afirmat adolescenta talentată. Luminița studiază la Oasis Academy Media City, dar își dorește să revină în Gorj pentru a își continua studiile. Vrea să susțină admiterea la Liceul de Muzică din Târgu-Jiu, iar apoi la facultatea de jurnalism.

Învață cu mama sa și a lansat două noi piese

Din 2017 și până în prezent, în ciuda faptului că au căutat un profesor de muzică pentru ca Luminița să ia lecții de canto popular, nu au găsit. În ciuda acestui fapt, Luminița nu a renunțat la pasiunea sa și mama i-a devenit professor. Departe de România și de Gorjul natal, Luminița Pasăre învață canto cu mama sa: „Mama îmi spune tot timpul să învăț carte și mă învață să am încredere în mine. Îmi lipsește foarte mult muzica tradițională populară și abia aștept să revenim în țară. Am căutat aici profesor particular să studiez muzica, dar din păcate nu am găsit și am studiat în fiecare zi cu mama mea, care si ea la rândul ei are liceul de muzică terminat și știe să mă învețe cel mai bine muzica. Ea este cel mai bun profesor al meu. Vreau să vă spun în exclusivitate că mi-am descoperit talentul și pasiunea pentru muzica ușoară internațională. În vara lui 2020 am participat la Craiova la un concurs de muzica unde am câștigat marele trofeu al festivalului pe toate secțiunile. Vreau să vă spun că îmi place foarte mult muzica pop internațională și o fac foarte bine, dar muzica populară este sufletul meu!”, a declarat Luminița Pasăre. Revenită în Gorj, în toamna anului trecut, adolescenta a înregistrat două noi piese: o sârbă și o horă. „Textele pieselor mi le-a făcut doamna Marcela Nanu și liniile melodice domnul Cosmin Streață de la Craiova, cărora țin pe aceastăcale să le mulțumesc pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând dansatorilor de la "Doina Gorjului". Am mai înregistrat o sârbă a inconfundabilei Maria Apostol "Marie din Runcu Gorj", cântecul meu de suflet cu care am început cariera mea muzicală”, a menționat solista talentată. Muzica reprezintă foarte mult pentru Luminița, care cântă mai tot timpul și mereu o face cu bucurie! Consideră că muzica trebuie să trezească în sufletul celui care o cântă și a celui care o ascultă sentimente plăcute, fericire și mulțumire. Piesele sale nou lansate au versuri despre frumusețe, bucurie. „Îmi doresc ca noi, oamenii, toți să fim mai buni, să fim mai uniți și să trecem cu bine peste acest necaz al omenirii. Vă doresc un an nou mai bun cu împlinire și pace sufletească, ori de câte ori sunteți triști, ascultați muzică bună și de calitate, pentru că muzica este mângâierea sufletului!”, a transmis Luminița Alisa Pasăre.

Tatăl Luminiței, model pentru copilă!

 

Niciunuia dintre membrii familiei Pasăre nu le-a fost ușor să plece din România, însă au dorit foarte mult să fie împreună și să aibă o viață de familie împlinită, unii lângă alții. Plecat de mai mulți ani la muncă în Anglia, Ciprian Pasăre, tatăl adolescentei, este un bărbat ambițios și muncitor. Și-a dorit o carieră în aviație și, în ciuda oricărui obstacol, a reușit să treacă cu brio de examenele cursurilor de aviație. El este un exemplu pentru copiii săi, care îl privesc mereu cu admirație și multă dragoste: „Tata este model pentru noi. Ne-a fost mereu alături, a luptat pentru familia sa, își dorește să avem o viață bună și împlinită. Spun că este modelul nostru, pentru că în 2019 a obținut cu brio examenele pentru a continua cu ultima etapă a cursului pentru liciența de aviator ATPL. Urma să plece în martie 2020 pentru ultimele 11 luni ale cursului, în Florida-Statele Unite ale Americii, dar, din cauza pandemiei mondiale, cursurile s-au amânat pentru anul acesta”, a spus Luminița Pasăre.

Pe minunata copilă o puteți asculta pe Youtube:

Galerie foto







Vizualizări: 1,719

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste