(închide)

A jucat hora de bucurie că a scăpat de COVID-19, iar acum scrie o carte despre perioada petrecută în spital

 

Motreanul Teodor Popescu, 60 de ani, cunoscut în toată țara după ce imaginile cu el jucând hora în curtea Spitalului Târgu-Cărbunești-suport COVID au devenit virale, a început să scrie o carte despre felul în care l-a afectat pandemia. Pe noul an, Teodor Popescu îl aşteaptă cu speranţa că pandemia se va sfârşi. Când lucrurile vor reveni la normal, motreanul are în plan să se întoarcă la spital şi să cunoască medicii care au avut grijă de el. 

În primăvara acestui an, Teodor Popescu s-a îmbolnăvit de coronavirus și a stat internat la Spitalul Târgu-Cărbunești vreme de 32 de zile, în care a avut 12 teste PCR pozitive la COVID-19. A trecut cu bine peste această încercare și când a fost externat, bunicul Teodor a jucat hora în curtea unității medicale. Imaginile cu motreanul care juca de fericire că a scăpat de coronavirus au făcut înconjurul României! Teodor Popescu spune că era tare fericit: „Când am plecat din salon, am plecat cu horă de mână, când am ieşit, s-a terminat hora de mana, asistenta mi-a pus acolo bagajul şi a început sârba”. Pictorița Elena Popescu este nepoata sa și nici ea nu a scăpat de boală atunci. Pe Elena, Teodor Popescu a învăţat-o că şi optimismul ajută în lupta cu virusul. „2020 fost un an atipic. Odată cu primăvara, când totul revine la viaţă, eu şi Elena ne-am îmbolnăvit. Am trecut cu bine și peste aceea încercare și suntem optimiști. (...) Decembrie este luna în care sufletul meu devine suflet de copil. Pandemia nu a permis adunări mari, dar copiii m-au primit cu bucurie când am fost la școală să le duc cadourile. Am fost ajutorul lui Moș Crăciun și am adus bucurie în sufletele copiilor, colegilor Elenei de la școală”, a spus Teodor Popescu. Pentru anul 2021, Teodor Popescu și-a făcut planuri. A început să scrie o carte despre experiența sa cu coronavirusul, căci acele zile petrecute în spital au fost o experiență plină de emoții și trăiri de tot felul! „Pe 2021 îl aştept cu speranţă, cu speranţa că ne vom scăpa de pandemia asta, să meargă copiii la şcoală, asta este cel mai important. Dacă vine vaccinul, mă vaccinez, sigur mă vaccinez, pentru că am trecut prin atâtea si am vazut care e situatia. Optimismul ajută, asta trebuie să știe lumea, ajută în lupta cu virusul. Nu am uitat ceea ce mi-am promis: după ce trece pandemia, voi merge la Spitalul din Cărbunești ca să îi cunosc pe medicii și asistentele care m-au tratat, care m-au ajutat. Le știu ochii, le știu vocile, dar trebuie să ne vedem și fără măști!”, a afirmat motreanul care a fost salvator minier.

 Sursa: https://observatornews.ro/social/bunicul-din-gorj-care-a-jucat-sarba-la-spital-de-bucurie-ca-a-scapat-de-covid19-va-scrie-o-carte-406179.html

Vizualizări: 3,020

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste