(închide)

O carieră de succes se construiește pas cu pas

 

PATH FOR CAREER, proiect dezvoltat și finanțat prin programul Erasmus+ pentru educația adulților, a ajuns a ajuns la finalul perioadei de implementare. Scopul proiectului este de a facilita inserția absolvenților de studii superioare pe piața europeană a muncii. În perioada implementării, partenerii proiectului, Asociația SMART EDUCATIONAL PROIECT (coordonator), Essenia UETP (Italia), MBM (Marea Britanie), UCAM (Spania), AcrossLimits (Malta), Interactive 4D (Franța) au participat la activități de formare și au colaborat pentru elaborarea kit-ului educațional PFC. A rezultat un ghid format din 3 capitole -Managementul proactiv al carierei, Soft skilsuri pentru un loc de muncă, Internshipul - un pas în cariera ta – structurat astfel încât să fie util atât trainerilor care implementează ateliere de formare având ca tematică dezvoltarea carierei cât și celor care doresc să învețe singuri. Pentru verificarea și consolidarea competențelor dezvoltate a fost creat câte un joc educativ atașat fiecărui capitol. Kit-ul PFC a fost  a fost pilotat în cadrul a 9 ateliere cu un grup de studenți ai Universității „Constantin Brâncușiˮ din Târgu Jiu. 

Pentru diseminarea și transferul rezultatelor proiectului, Asociația SMART EDUCATIONAL PROJECTS  a organizat la Târgu Jiu 2 evenimente de multiplicare. La aceste evenimente au participat cadre didactice și studenți de la mai multe universități din țară: Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea „Lucian Blagaˮ din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al Românieiˮ din Timisoara, Universitatea „Constantin Brâncușiˮ din Târgu Jiu, Universitatea „Titu Maiorescuˮ. Pentru că rezultatele proiectului au un grad mare de transferabilitate și către domeniul școlar și tineret au fost invitați și reprezentanți ai unor instituții implicate în aceste segmente al educației: DJTS Gorj, CCD Ilfov, CCD Gorj, Biblioteca „Christian Tellˮ din Tg Jiu și alte biblioteci din județul Gorj. 

Programul evenimentului a inclus prezentarea noului Program Erasmus+, informații despre activitățile de implementare și rezultatele proiectului. Participanții au avut posibilitatea să cunoască Ghidul PFC, să testeze jocurile educative și să se înscrie în rețeaua organizațiilor care vor implementa și folosi aceste rezultate în activitatea curentă. 

Ghidul PATH FOR CAREER și jocurile educative pot fi accesate și descărcate de pe site-ul proiectului, https://path4career.eu/ro/,  

Romeo Bibirigea

Galerie foto



Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste