(închide)

O tânără solistă din Gorj, membră a juriului unui important festival național. „A fost o experiență din care am învățat multe!”

 

În noiembrie 2016, talentata Adelina Tomulescu câștiga trofeul Festivalului „Rapsodia Munților” de la Hunedoara, iar acum puțin timp a fost invitată să facă parte din juriul prestigiosului concurs! Interpreta Adelina Tomulescu, din Rovinari, este unul dintre tinerii gorjeni care pot fi dați ca exemplu fără teama că am putea greși: talentată, muncitoare, frumoasă, ambițioasă și apreciată de public. La 19 ani, Adelina Tomulescu are în palmares șapte trofee și 10 premii I, pentru fiecare dintre ele tânăra pregătindu-se intens. Acum, Adelina Tomulescu este studentă la două facultăți, împlinindu-și visul de a studia la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca.  „Studiez pedagogia muzicală prin învățământ la distanță la Cluj și la UCB din Târgu-Jiu sunt studentă în cadrul Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Public la departamentul de drept. Faptul că am făcut parte din juriul festivalului a fost o experiență din care am învățat multe. Am avut privilegiul de a vedea cum sunt percepuți concurenții din perspectiva juriului. Consider că această experiență mă va ajuta pe viitor!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, interpreta Adelina Tomulescu.

Reporter: Cum a fost ultimul an de liceu, Adelina? Ce studiezi acum?

Adelina Tomulescu: Ultimul an de liceu a fost cel în care am realizat cât de repede a trecut timpul. Încărcat pe deplin cu emoții, fotografii, stres... dar mai ales, amintiri. Am muncit mult, iar la bacalaureat rezultatele au dovedit asta. Anii din liceu nu o să îi uit niciodata! A fost o etapă importantă în viața mea, pentru că dintr-un copil am devenit adolescentă, iar acum studentă! Sunt studentă în anul întâi la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca, unde studiez pedagogia muzicală prin învățământ la distanță și la Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu în cadrul Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică la departamentul de drept. Facultatea va reprezenta pentru mine un nou drum pe care trebuie să-l parcurg pentru a ajunge în vârful "muntelui". O nouă experiență pe care o s-o trăiesc cu zâmbetul pe buze şi muzica în suflet, ca de fiecare dată.

Rep.: Care sunt primele impresii despre orașul în care faci facultatea? Cum te au primit colegii, profesorii?

A.T.: În primul rând, o să am foarte multe de recuperate căci nu am stusiat la liceul de muzică nu am o bază atat de complexă ca și colegii mei. Majoritatea au fost elevi în cadrul diferitelor licee de muzică din țara noastră. Consider că am un minus față de ei, dar în scurt timp nu o să mai existe. M-am acomodat foarte repede atât cu colegii, cât și cu profesorii. Orașul este foarte mare, am încercat și încerc în continuare să îl cunosc din ce în ce mai bine. Pe unii colegi îi cunosc din festivaluri, pe alții i-am cunoscut la deschiderea anului universitar.

Rep.: Vei continua pregătirea cu dna Nanu? Ce a însemnat și înseamnă dânsa pt tine?

A.T.: Desigur! Voi face în continuare cursurile de canto popular cu doamna profesor Emilia Drăgotoiu- Nanu. Pentru mine nu a fost un simplu dascăl care și-a făcut bine meseria, a însemnat mult mai mult. O consider a doua mamă a mea. Anul acesta am avut de luat decizii foarte grele și importante în același timp, dar dumneaei m-a sfătuit întotdeauna numai de bine. Am ținut și o să țin mereu cont de tot ceea ce mi-a zis de-a lungul anilor. Este un profesor minunat și iubitor! Îi mulțumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, pentru toată încrederea acordată și pentru răbdare!

Rep.: Cum a fost 2018 în ceea ce privește cariera ta muzicală? La ce concursuri ai participat, ce alte premii ai obținut?

A.T.: Anul 2018 pentru mine a fost foarte încărcat, deoarece am susținut examenul de bacalaureat. Am participat la numeroase concursuri și anul acesta la fel ca și în anii trecuti, unde am obținut premii importante. Pot spune că mi-am îndeplinit visul de a fi studentă la Academia de Muzică din Cluj-Napoca. În această primăvară a avut loc un alt eveniment important pentru cariera mea muzicală și anume lansarea albumului ,Ansamblul ,,Privighetorile Gorjului” unde au fost adăugate piesele mele proprii ,,Bunicii mei cu mult dor” și ,,Neicuță să nu mă cerți”. Am participat la Festivalul Internațional ,,CRINUL DE PIATRĂ DIN PARÂNG” care s-a desfășurat în data de 6-8 septembrie în Petroșani, unde am obținut Trofeul Festivalului la sectiunea muzică populară. Tot în cadrul acestui festival, am primit un premiu din partea presei pentru originalitate. În prezent am 7 trofee ale festivalelor în palmares, 10 premii întâi și multe alte premii.

Rep.: O altă realizare frumoasă ai avut-o chiar luna aceasta. Ai făcut parte din juriul unui important festival. Cum a fost?

A.T.: Așa este! Am facut parte din juriul festivalului ,,Rapsodia Munților" din Petrila. Acum 2 ani am participat la acest concurs și am obținut trofeul festivalului. Anul trecut am cântat în recital, iar anul acesta am fost invitată ca membru al juriului. Faptul că am făcut parte din juriu a fost o experiență nouă, frumoasă și plină de emoție. Am avut privilegiul de a vedea cum sunt perceputi concurenții din perspectiva juriului. Consider că această experiență mă va ajuta pe viitor, aflându-mă în postura de concurent astfel materializându-mi cu mai mult tact ideile și concepțiile, conștientizând spre ce sunt îndreptate aprecierile celor din juriu. În această nouă experiență am fost susținută de către partenerul meu, iubitul meu, care mi-a fost alături la acest festival, dar și spiritual de către familia mea.

Rep.: Ce îți dorești pe plan profesional? Muzica va rămâne mereu marea ta dragoste, nu?

A.T.: În plan profesional îmi doresc să devin profesor de muzică, deoarece iubesc atât muzica, cât și copiii. Cât de curând o să particip la un festival internațional organizat în Londra. Pe viitor îmi doresc să scot un album cu toate melodiile dragi sufletului meu.

Rep.: Cum s-a schimbat omul Adelina Tomulescu în ultimii doi ani?

A.T.: Consider că ultimii doi ani m-au maturizat și m-au făcut să percep lucrurile cu mai multă luciditate, mi s-au deschis noi orizonturi, sunt  mult mai ambițioasă, luptătoare și am căpătat mai multă încredere în forțele proprii. Sper să îmi îndeplinesc toate visele și să ajung unde îmi doresc. Omul Adelina, hmmm! Bine punctate! Pentru că înainte să fiu studentă, artistă sau orice altceva sunt om şi trec prin tot felul de schimbări şi experiențe care pun câte o cărămidă la temelia construcției mele şi mă fac să devin ceea ce sunt eu azi!

 Una dintre melodiile Adelinei o puteți asculta AICI

Galerie foto






Vizualizări: 5,260

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste