(închide)

Obiceiuri noi în pandemie: Şi-au mutat biroul direct în inima Deltei!

 

Biroul din vremea pandemiei. Tot mai mulţi angajaţi din IT sau comerţ online caută locuri retrase de unde să poată lucra. Au nevoie doar de un laptop şi viteză la internet caută locuri retrase de unde să poată lucra. Şi imediat cineva a profitat de oportunitate.

Pentru ei, câţiva proprietari de pensiuni din Tulcea s-au gândit să le ofere spaţiul necesar pentru ca munca din birou să aibă. alt farmec, dar să fie şi mai sigură departe de focarele de covid din marile oraşe. Omul de afaceri Dragoş Anastasiu, care deţine transportatorul Eurolines, dar şi alte afaceri, a decis să transforme resorturile pe care le deţine în Delta Dunării şi în localitatea Cund din Transilvania în birouri pentru corporatiştii care lucrează remote. În Delta Dunării, Anastasiu deţine resortul Green Village, de patru stele, iar în Cund este acţionar al complexului Valea Verde. „Dacă tot lucrează de acasă şi dacă tot este pericol de infectare în multe oraşe, oamenii se pot muta cu familiile pentru o perioadă în Deltă sau la Cund, iar, în loc de workfromhome, vor avea workfromhotel, în natură, unde, pe bani puţini, pot face aceeaşi muncă, dar nu închişi în apartamente, ci bucurându-se de aer curat şi de toate facilităţile de care au nevoie - internet, Zoom, săli de conferinţă etc. În afară de muncă şi şedinţe, ei se pot bucura din plin de natură. Pot face excursii pe canale, la vărsarea Dunării în mare şi pot avea propria lor sală de cinema, în condiţii de siguranţă şi de distanţare socială. În Cund, oaspeţii se pot bucura de drumeţii şi de plimbări cu caleaşca, de echitaţie şi vânătoare de trufe, yoga şi cine la lumina lumânărilor, în intimitatea Observatorului", spune antreprenorul Dragoș Anastasiu.

Pachetele pentru cei care se cazează mai mult de 14 nopţi pornesc de la 25 euro/cameră şi includ cazare cu mic-dejun, cafea acces la spaţiul comun de co-working şi la o sală mică de conferinţe. Se pot programa şedinţe online, pe baza unui program prestabilit. Ofertele sunt valabile pentru perioada octombrie - decembrie 2020 în cazul Green Village 4* Resort şi octombrie 2020 - aprilie 2021 pentru Cund.

Francesco și Ionela Capuano, scrie Antena 1-Observator- au un business în turism în oraşul Piatra Neamţ. Acum sunt ei înşişi turişti dar continuă să şi supravegheze afacerea de la distanţă. Şi-au mutat biroul. în Delta Dunării, mai exact în satul Sarichioi.  Francesco Capuano, antrenprenor: "Este o idee extraordinară, nici nu simţi când munceşti. Când stai aici ești în vacanță, produci și ești în siguranță. Când ştii că trebuie să te trezești la birou nu reușești să te trezești, aici te trezești mai devreme cu o oră să începi muncă doar că să te bucuri de o ora de liniște". Şi artiștii sunt mai inspirați şi lucrează altfel într-un astfel de peisaj.

 https://www.facebook.com/GreenVillageDeltaDunarii

Galerie foto



Vizualizări: 502

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste