Novaciul și bucatele sale tradiționale, promovate la emisiunea „Alege Rețeta Națională”!

 

La Prima Tv, vinerea trecută a fost transmisă prima ediție a unei emisiuni care promovează România tradițională, de la bucate, la locuri și oameni. „Alege Rețeta Națională” este emisiunea-concurs a maestrului bucătar Horia Vîrlan, care spune: „Vreau să descopăr cea mai gustoasă rețetă românească. Fie că este din Banat, Transilvania, Dobrogea sau Moldova aștept toate gospodinele sau de ce nu, toți gospodarii care știu să gătească tradițional, să participe la casting. Eu voi veni la ei să le gust preparatele și să alegem împreună rețeta națională”. Prima oprire a celebrului bucătar a avut loc la Novaci, la minunata locuință de vacanță a craioveanului Gabi Magerie, cunoscut blogger culinar, om de afaceri și nu numai. 

 

La Novaci, maestrul Horia Vîrlan a descoperit cu plăcere o rețetă tradițională, lăudând priceperea bucătarului Gabi Magerie. „Prăjeală de măruntaie de păsări din ogradă, la tuci cu ceapă şi ardei gras şi Zăbic” se numește acest fel de mâncare, iar rețeta o găsiți pe https://www.primatv.ro/stiri/retete

Gabi Magerie a fost o gazdă ospitalieră și și-a primit oaspeții așa cum se cuvine: cu gustări alese, voie bună, povești interesante și multe zâmbete. Le-a gătit două feluri de mâncare tradițională specifice Novaciului, atât concurenții, cât și maestrul Vîrlan, fiind încântați. La Novaci, Gabi Magerie are o locuință unde vine mereu să se relaxeze, spune că aici este locul său preferat de recreere! „Bucătăria este pură pasiune! De când eram copil mă învârteam pe lângă mama, încercând să văd ce și cum face. Așa se fură rețetele cel mai bine! Gătitul este ca o terapie pentru mine”, a spus Gabi Magerie. 

Emisiunea o puteți urmări pe https://www.primatv.ro/emisiuni/alege-reteta-nationala

Galerie foto



Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste