(închide)

Olimpicul Ianis Arjoca are doar medii de 10! Este elev al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru

 

Ianis Arjoca este unul dintre elevii cu rezultate excelente care învață la Școala Gimnazială nr. 1 din municipiul Motru. Este elev în clasa a VII-a B și în anii școlari a avut mereu doar media generală 10. Îi place să învețe, își dorește să știe cât mai multe lucruri, este ambițios, curios și atras de știință. Ultima realizare a fost participarea la olimpiada Națională de Lingvistică, unde a obținut mențiune.

Face parte dintr-o familie frumoasă, care îl susține și care îl încurajează mereu. Ianis Arjoca este olimpic la Lingvistică, iar la școală are doar medii de 10. A fost mereu atras de cunoaștere, și-a dorit să știe cât mai multe lucruri, a citit foarte mult încă de când era în clasele primare. Anul trecut, adică în clasa a VI-a, Ianis a decis că va urma Medicina pe viitor. Spune că nu se va abate de la planul său! „Dintotdeauna am fost curios să aflu cât mai multe informații. Acest lucru l-am realizat cu ajutorul cărților, pe care am început să explorez înainte de a merge la școală. Eram atras de toate șțiintele, dar clasa a VI-a a fost momentul decisiv în alegerea profesiei mele pe viitor și anume medicina. Deși pare hilar, am fost solicitat de fratele meu să îl sprijin în pregatirea lui pentru admiterea la facultatea de medicină, verificându-i cunoștiințele cu ajutorul materiei și astfel mi-am descoperit pasiunea pentru biologie. Pot spune că mi-a fost un adevărat mentor în luarea acestei decizii importante”, a spus, pentru Pagina Olteniei, olimpicul Ianis Arjoca.

Lingvistica, materie complexă

Ianis a participat anul acesta pentru a treia oară la olimpiada națională de lingvistică și a obținut mențiune. Despre subiectele pe care le-a avut de rezolvat, elevul spune că „au fost prezentate sub forma unui adevărat labirint ce putea fi parcurs numai cu ajutorul voinței, ambiției, seriozității și perseverenței, niște trăsături care, în timp, vor ajuta la formarea unui individ onest și responsabil”. Materie complexă, lingvistica i s-a părut la început de domeniul science fiction. „Am pătruns în tainele acestei olimpiade cu ajutorul doamnei profesoare de limba română, Ochiană Ionica care m-a ajutat să înțeleg și să deșlușesc acest puzzle al lingvisticii încă din clasa a V-a și a VI-a, fiind astfel a III-a oară când particip la această competiție. (...) În realitate acest concurs are subiecte care presupun un raționament bazat pe o gândire matematică și gramatică logică, urmărindu-se abilitățile elevilor de a face analogii în limbi de care poate nu au auzit niciodată”, a afirmat olimpicul Ianis Arjoca.
Pe viitor, Ianis spune că va studia tot în municipiul Motru, urmând ca la facultate să plece într-un mare centru universitar. Participarea la olimpiadele și concursurile școlare l-au ajutat mereu să își depășească limitele. „Pentru mine, participarea la concursurile și olimpiadele școlare, indiferent de rezultatul obținut, reprezintă un factor care contribuie la creșterea stimei de sine și la dezvoltarea încrederii bazate pe experiențele mele de succes ce se clădesc cu ajutorul autocunoașterii: Știu ce pot să fac și ce încă nu pot să fac. De-a lungul școlii gimnaziale, pot spune că m-am pregătit temeinic, fiind atras de toate materiile, dorind să răsfoiesc cu grijă și seriozitate paginile înțesate de cunoștințe, iar rezultatele au fost pe măsură, obținând astfel media generală 10 în fiecare an școlar. Pe viitor îmi doresc să continui liceul la Motru deoarece consider că este o etapă importantă a vieții mele ce trebuie parcursă cu ajutorul susținerii și căldurii sufletești a familiei, niște factori absolut esențiali pentru a deveni un om sănătos, din punct de vedere moral și intelectual”, a declarat elevul din Motru.

Vizualizări: 2,715

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste