(închide)

Oltenia Brunch, la Runcu! Prilej de reconectare cu oamenii dragi și cu natura

 

Cu siguranță, unul dintre cele mai bune moduri de a cunoaște mai bine o regiune geografică și istorică este prin mâncarea preparată de localnici! Așa au gândit și inimoșii organizatori ai seriei de evenimente „Oltenia și Muntenia Brunch”. Așadar, pe 15 august, în zi de mare sărbătoare, sunteți așteptați să participați cu mic și mare la Oltenia Brunch la Runcu, la Conacul „La Colonelu”, o frumoasă pensiune din zonă, deschisă chiar în minunatul imobil unde s-a refugiat Regele Mihai I  în timpul evenimentelor din august 1944. Invitații vor putea vedea inclusiv camera în care a stat Majestatea Sa, cameră care a fost reamenajată și poate fi închiriată de turiști.

Seria brunch-urilor de la sud de Carpați revine cu al doilea eveniment din Oltenia! Pe  15 august, la Conacul La Colonelu', sat Dobrița, comuna Runcu, judeţul Gorj va avea loc o minunată întâlnire de suflet și gatronomică! Oaspeții vor degusta o mulțime de feluri de mâncare, toate preparate de comunitatea locală, în meniu fiind incluse mâncăruri deosebit de gustoase: de la fasole bătută cu usturoi, zacuscă cu ciuperci, pate de casă, salată de fasole verde, varză la ceaun cu cârnați la garniță și până la cornulețe cu rahat sau chisăliță cu dude și vișine. Și lista nu se oprește aici. Pe lista preparatelor speciale organizatorii au inclus ciorbă de lobode frecată, tocan de ied, precum și dovleac cu lapte și vanilie. După acest festin invitații se vor răcori cu un pahar un sirop de flori de tei sau de mentă. Locurile la eveniment sunt limitate pentru a putea respecta regulile de distanțare, evenimentul desfășurându-se în spațiu deschis. Înscrierile la acest eveniment sunt deschise pe pagina www.eat-local.ro Oaspeții sunt așteptați începând cu ora 10:30.

Proiectul Oltenia si Muntenia Brunch își propune organizarea de evenimente de cultură gastronomică în Oltenia și Muntenia pentru a promova turismul alternativ, zonele rurale, poveștile și bucătăria locală. “În perioada dintre 1 iulie - 7 noiembrie vom organiza 9 evenimente în 5 județe din sudul țării, implicând comunitatea locala și micii producători locali pentru a identifica și pune în valoarea gusturile și produsele locale, rețetele vechi, transmise în familie, dar și obiceiurile și atracțiile turistice din zonă. Mai mult ca niciodată, vreau ca aceste brunch-uri să fie pentru oaspeții noștri o gură de aer proaspăt și un moment de reconectare cu oameni dragi, cu natura și cu țara în care s-au născut”, a spus Gabriela Solomon de la Gate to Romania. 

Proiectul “Oltenia si Muntenia Brunch” este derulat de Gate to Romania, partenerul regional al Asociației My Transylvania. Fiecare eveniment este organizat împreună cu comunitatea locală.

Evenimentul face parte din proiectul “Gusturi redescoperite – peisajul gastronomic din Oltenia și Muntenia”, co-finanțat de AFCN.

Facebook: https://www.facebook.com/gatetoromania/

Galerie foto



Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste