(închide)

Petreceţi în siguranţă! Sfaturi de la Poliţie

 

Poliţia Română avertizează că sunt multe pericole în această perioadă, de la petardele aruncate pe stradă, până la hoţii care urmăresc cu atenţie locuinţele goale şi maşinile lăsate nesupravegheate.

1. În locurile publice, pe stradă sau în magazine, aveţi grijă la geantă, la buzunare. Locul cel mai sigur pentru păstrarea portofelului este buzunarul de la piept, undeva la interior.

2. Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de chilipiruri. De cele mai multe ori, produsele sunt fie contrafăcute, fie furate.

3. Când mergeţi cu maşina la cumpărături, depozitaţi pungile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere genţi, telefoane şi bunuri care ar putea tenta pe cineva. Dacă porniţi maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. „Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în staţiile de alimentare”, aflăm de pe politiaromana.ro.

4. Nu consumaţi băuturi alcoolice în exces. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate.

5. Acasă, acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşă. Uneori, infractorii se dau drept colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.

6. Învăţaţi copiii să nu deschidă nimănui uşa în lipsa voastră, ca să nu trădeze că sunt singuri acasă.

7. Nu-i deranjaţi pe ceilaţi cu un volum ridicat al muzicii. E permisă „gălăgia” la miezul nopţii, când nimeni nu doarme, însă după aceea reduceţi volumul.

8. Păstraţi o conduită calmă în trafic şi la evenimentele publice organizate în oraş.

9. Nu anunţaţi pe reţelele sociale dacă petreceţi Revelionul în altă localitate, sau cu prietenii la un restaurant. Casa rămâne nesupravegheată şi cine ştie cine poate profita. În orice caz, nu păstraţi sume mari de bani în casă.

10. Pe lângă furtul din locuinţe, hoţii pot sustrage şi bunuri lăsate pe casa scării. De aceea, Poliţia recomandă să nu deschideţi oricui uşa de la intrarea în bloc. De multe ori, infractorii se dau drept lucrători de la societatea de energie electrică sau de gaz pentru a putea intra în casa scării.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste