(închide)

Preoții din “Nicofonis”, concert de colinde în scop caritabil. Un înger de copil are nevoie de ajutor!

 

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat marți seara, 11 decembrie 2018, la Casa Armatei din municipiul Târgu-Jiu. Această manifestare este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Iată ce premii au fost acordate: Corul “Clopoțelul” al Liceului de Arte Constantin Brăiloiu a câștigat premiul I la secțiunea Coruri pe voci egale; Corul “Prichindelul” al Liceului de Arte Constantin Brăiloiu a câștigat premiul II la secțiunea Coruri pe voci egale; Corala preoțească “Nicofonis” din municipiul Târgu Jiu a câștigat premiul I la secțiunea Coruri mixte mari și de cameră- cor  bărbătesc pentru interpretare și ținută scenic; Corul “Gorjencele” al Liceului de Arte Constantin Brăiloiu a câștigat premiul I la secțiunea Grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale.

Să fim mai buni!

Membrii Coralei preoțești “Nicofonis” din municipiul Târgu Jiu au donat suma de bani castigată la „Corala Gorjeană”, preotului Cătălin Florin Safciu. Băiețelul acestui preot, Matei-Mihai, care are doar 8 luni, a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală tipul 1. Matei Mihai Safciu este internat în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu din București și nu poate respira singur. Costul aparaturii de care are nevoie micuțul atunci când va veni acasă se ridică la aproape 25.000 de euro. Tatăl lui Mihai este preot la Catedrala din Craiova și angajat la Filarmonica din Craiova. Orice ajutor este binevenit pentru Mihai, care este și singurul copil al familiei Safciu. Preoții din corala Nicofonis vor avea un spectacol pe 18 decembrie 2018, începând cu ora 18.00, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din municipiul Târgu Jiu și două spectacole caritabile în Craiova pe 14 și 16 decembrie 2018. Fondurile strânse în urma acestor evenimente vor fi donate familiei Safciu.

Concerte de colinde

Grupul psaltic „Sfântul Mare Mu­cenic Dimitrie” al Catedralei Mi­tro­politane din Craiova va susține vineri, 14 decembrie, un recital de colinde la Biserica „Sfân­tul Ierarh Calinic” din cartierul craiovean Valea Roşie, sub condu­­cerea dirijorului Victor Şap­că. Invitatul special al momen­tu­lui este îndrăgita solistă de muzică populară Zorina Bălan.  De asemenea, „Ziditorul vine”, un alt eveniemnt de Crăciun, va avea loc de la ora 18:00, pe 16 decem­brie. Membrii grupului psaltic vor susţine tradiţio­­nalul concert de colinde în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. Cele două concerte au scop caritabil, fondurile obţinute urmând să se îndrepte spre susţinerea tratamentului medical necesar băieţelului Matei Mihai Safciu. Tot în această perioadă, în data de 19 decembrie, psalţii craioveni vor cânta la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Segarcea.

Mesajul solistei Zorina Bălan

„Fac un apel de urgenta, In prag de mare sarbatoare, a Nasteri Domnului!
Vineri 14 Decembrie 2018, orele 18:00 si Duminica 16 Decembrie 2018, orele 18:00, avem posibilitatea sa fim saritori si “ZIDITORI”. Putetem impreuna sa aducem multumire Lui Dumnezeu, pentru copiii sanatosi pe care îi avem si pentru toate Darurile primite de SUS, prin putinul ajutor financiar si rugaciuni, pe care putem sa le oferim micutului, Safciu-Matei Mihai,a carui viata depinde de achizitionarea unui aparat performant! Haideti impreuna sa scoatem dejnadejdea din inimile tinerilor parinti si sa-i ajutam sa spere la vindecarea micutului lor! Dumnezeu sa ajute ca noi sa aducem bucuria si El vindecarea!”, a scris artista e pagina sa de socializare. 

Galerie foto





Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste