Primăria Târgu Jiu organizează cursuri de bonă și îngrijitor bătrâni

 

Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Publică de Protecție Socială, în baza unui protocol încheiat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, va organiza cursuri de formare profesională pentru profesia de bonă, babysitter și îngrijire bătrâni la domiciliu.

Pot participa la cursuri persoanele aflate în evidența AJOFM Gorj, dar și orice altă persoană interesată de un loc de muncă în domeniu. 

Părinții care vor angaja o bonă absolventă a acestor cursuri vor primi un ajutor financiar de la stat pentru plata serviciilor oferite de bonă.

Banii se acordă pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete pe membru de familie, după cum urmează:

Până la 2.100 de lei – 710 lei;
De la 2.101 lei până la 2.500 lei – 550 lei;
De la 2.501 lei până la 3.000 lei – 390 lei;
De la 3.001 lei până la 3.500 lei – 250 lei.
Acordarea ajutorului financiar se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creșă/ grădiniță acreditată (publică/ privată) sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creșă/grădiniță de pe raza municipiului Târgu Jiu ori nu a retras copilul de la creșă sau grădiniță.
Ajutorul financiar se acordă pe bază de cerere – declarație pe propria răspundere și documentele doveditoare care atestă îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege pentru a beneficia de ajutorul financiar. Documentele se depun la Direcția de Protecție Socială.
Persoanele interesate pot obține mai multe detalii atât la sediul Direcției de Protecție Socială, cât și la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste