(închide)

Primarul de la Târgu-Cărbunești face apel la calm: „Vor fi achiziționate toate echipamentele necesare pentru protecția cadrelor medicale și cele pentru tratarea pacienților”

 

Decizia ca Spitalul de Urgență din orașul Târgu-Cărbunești să fie transformat în unitate medicală dedicată exclusiv pacienților infectați cu noul COVID-19, a luat prin surprindere pe toată lumea. La scurt timp, în mediul online și nu numai, au apărut puncte de vedere care au agitat și mai mult „apele”. În acest context, primarul orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a declarat la Radio Infinit că a discutat deja cu autoritățile județene, care au dat asigurări că la spital vor ajunge echipamentele necesare pentru tratarea pacienților infectați, plus echipamente de protecție cu grad ridicat, pentru cadrele medicale. „Am avut o discuție cu prefectul și am discutat pe această temă. Ordinul de Ministru încă nu a apărut legat de spitalul nostru. Oamenii din unitatea medicală au înțeles-mare parte din ei-că vor avea echipamnete de protecie, vor știi cu ce vor lucra, căci până acum putea apărea orice pacient infectat și dânșii să nu știe. (...) Pe rețele de socializare, anumiți oameni aruncă vorbe, dar fac apel la toți cetățenii să își păstreze calmul și să fie optimiști, căci altfel se pot întâmpla lucruri foarte neplăcute. Nu este momentul să îndemnăm la violențe și la panică, trebuie să facem front comun, mai ales că luptăm cu un dușman invizibil și trebuie, mai mult ca niciodată, să fim unii!”, a spus edilul Birău.

Managerul Constantin Târziu de la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești a declarat că a fost luat prin surprindere de decizia autorităților. Pacienții din unitatea medicală vor fi externați și vor începe pregătirile pentru transformarea unității medicale în spital pentru pacienții cu COVID-19. „Am fost luat prin surprindere de această decizie. (...) Pacienții vor fi externați. A venit un ordin semnat de doctorul Arafat pentru a nu mai interna acum câteva zile. (...) Vor fi luate măsuri suplimentare. Vor exista circuite suplimentare pentru medici, asistente, căci este foarte important să nu se întâmple ce s-a întâmplat în alte spitale din țară. Medicii sunt îngrijorați, este firesc, dar privim lucrurile cu resonsabilitate și avem sprijinul Ministerului Sănătății, vom avea aparatură, echipamnete”, a declarat medicul Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 4,713

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste