(închide)

Proiect Erasmus+ pe tema sănătate și mediu la Școala „Ion Vîlceanu” Dragotești

 

În  perioada 24 – 28 aprilie 2023, Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu” Drăgotești a fost gazda activităților de formare și predare, din cadrul  proiectului Erasmus + “Arc-en-ciel en vert”, cu tema “sănătate și mediu”.

“Arc-en-ciel en vert” este titlul proiectului Erasmus + cu finanțare de la Comisia Europeană, pe care Școala Gimnazială”Ion Vîlceanu”Drăgotești împreună cu Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărăscu,, Tg Jiu îl derulează în parteneriat cu 3 țări europene: Macedonia, Bulgaria și Turcia pe durata a doi ani (1 noiembrie 2021- 1 noiembrie 2023).

Elevii au participat cu interes la atelierele de lucru propuse, punându-și în valoare talentul si inspiratia. Acești au realizat tablouri, brățări cu elemente din natură, cuiburi de păsări din  materiale reciclabile și au vopsit  ouă în mod cu tradițional.  

Activităţile şi jocurile sportive au îndemnat la mişcare, la conştientizarea importanţei desfăşurării acestora  în medii necontaminate,  deoarece sănătatea noastră depinde de noi, de modul în care protejăm natura.

Competențe green au fost formate prin activități diverse pe tema reciclării, dar și prin dezbaterea, desfășurată în timpul vizitei  Termocentralei Rovinari,  pe  tema reducerii poluării mediului înconjurător.

De asemenea, s-au dezvoltat competențe digitale prin folosirea platformei padlet, elevii lucrând la o expoziție de postere dedicate Planetei Pământ.

Elevii au participat la activitățile propuse în echipe mixte, cunoscandu-se astfel mai bine și exersând comunicarea in limba engleza.

Prin intermediul activităților desfășurate în colaborare cu ceilalți parteneri, elevii au înțeles mai bine consecințele activităților poluante asupra mediului și asupra organismului uman,

Considerăm un mare avantaj pentru elevi si cadre didactice participarea la mobilități în programul Erasmus+, deoarece ne oferă  șansa de a ne dezvolta interacționând cu noi școli partenere.

Autor articol: profesor Diana Pătrașcu

Galerie foto



Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste