(închide)

Proiect ERASMUS la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”

 

Astăzi a fost o zi de o deosebită importanță  la Grădinița cu Program Prelungit  „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, zi în care unitatea coordonatoare a proiectului Erasmus+ 2023-1-RO01-KA210-SCH-000153320 - ”Planeta Noastră, Viața Noastră / Our Planet, Our Life” a primit oaspeții grădinițelor partenere din Turcia și Grecia, sub îndrumarea cadrelor didactice, a directorului unității prof. Rodica Mihaela Stroie și a coodonatorului de proiect, prof. Bălănescu Camelia.
Scopul proiectului este de a  dezvolta abilități ecologice și valori comune privind protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, concentrându-se pe angajamentul civic și implicarea activă a copiilor în protejarea mediului înconjurător.
Obiectivele proiectului au vizat creșterea gradului de conștientizare a copiilor, părinților, profesorilor și comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător, promovarea unei atitudini pro-active și responsabile față de mediu, promovarea schimbului de experiență între grădinițele partenere pentru a dezvolta bune practici  și de a îmbunătății metodologia și stilurile de predare a  educației ecologice.
În cadrul acțiunii au fost desfășurate mai multe activități: organizare concurs ”Logo eco pentru proiect”, ateliere de învățare cu tema ”Cei 3 R pentru un mediu sănătos”, finalizate cu o expoziție de jucării/ obiecte obținute din materiale reciclabile și din natură și o paradă a costumelor ecologice. De asemenea a fost organizată Conferința Internațională „Modalități de realizare a educației ecologice în grădiniță”, desfășurată atât fizic cât și online.

Galerie foto




Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste