(închide)

Robotica în medicină, un eveniment captivant pentru cei prezenți. "Roboții pot revoluționa medicina!"

 

Sâmbătă, 28 octombrie, în amfiteatrul 016 de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, în prezența cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, a elevilor de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, a studenților de la Facultățile de Automatică și de Inginerie Medicală, dar și a părinților, a avut loc un eveniment captivant, Robotica în medicină. 

Proiectul a fost inițiat de Andra-Gabriela Cîrstoiu, elevă în clasa a X a la C.N.T.V și membră a echipei Tea-Borgs, fiind realizat în parteneriat cu Crucea Roșie Română și Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

Elevii din echipa Tea-Borgs au prezentat cum roboții pot revoluționa chirurgia, terapia fizică și diagnosticul medical, facilitând intervențiile mai rapide și minim invazive, cum se poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților, dar și cele mai recente tehnologii și inovații care au potențialul de a schimba complet paradigma asistenței medicale.

De asemenea, tinerii au vorbit despre roboții Da Vinci, despre consolele chirurgicale, despre imagistică, vizualizare și control robotic, precum și despre avantajele pe care le aduc folosirea roboților în medicină, putându-se face o consultație de la distanță sau chiar operații cu ajutorul roboților telechirurgicali sau a roboților asistenți medicali.

Un rol deosebit în acest sens revine telemedicinii în zonele izolate sau educației medicale la distanță, cât și dronelor medicale ce pot salva vieți.

În cadrul aceluiași proiect, domnul profesor Grigore Richter – Directorul Filialei Gorj a Crucii Roșii Române a prezentat un interesant curs de prim-ajutor, informații pe care ar trebui să le dețină orice om pentru a putea sări în ajutorul semenilor săi, la nevoie.

 

 

Galerie foto


Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste