(închide)

Săptămâna Mondială a Spațiului, marcată și la Școala Nr. 3 din Rovinari

 

Etapa finală a Concursului Național de proiecte Săptămâna Mondială a Spațiului - Beneficiile spațiului cosmic pentru omenire, organizat în baza protocolului de colaborare încheiat de Ministerul Educației Naționale (MEN) și Agenția Spațială Română (ROSA), coordonatorul național al activităților spațiale din România, a avut loc în perioada 4 - 10 octombrie. Concursul face parte din calendarul competițiilor școlare ale MEN, se adresează elevilor din învățământul preuniversitar și se desfășoară în contextul sărbătoririi „Săptămânii Mondiale a Spațiului/World SpaceWeek/WSW”. 

Concursul are ca scop utilizarea conceptului de spatiu cosmic, ca un context creativ, pentru stimularea motivatiei elevilor spre studiul disciplinelor STEM (stiinta, tehnologie, inginerie matematica) si dezvoltarea competentelor lingvistice utilizand metoda CLIL (content and Language Integrated Learning). Și la Rovinari, la Școala Gimnazială Nr. 3 elevii și dascălii lor s-au implicat activ și au creat numeroase machete, postere și alte lucrări despre Cosmos! 

„În școala noastră au participat trei clase de elevi coordonați de învățători și profesori de limba engleză, la secțiunea arte. Copiii au construit cosmosul așa cum l-au perceput ei și au discutat despre beneficiile planetelor, le au denumit în limba engleza, au învățat multe lucruri noi și interesante. A fost organizată și o expozitie cu lucrarile copiilor, un panou informativ despre comos. Echipele au fost formate din 3-5 copii, iar aceștia au avut roluri bine stabilite în cadrul echipei, lucrând foarte bine împreună! De asemenea, trebuie spus că echipele au fost mixte și au fost alcatuite din copii de diferite vârste. În cadrul concursului au fost facute prezentari pp, jocuri de rol, s-au realizat postere, confectionat machete, au fost citite cărți despre cosmos, literatura pentru copii”, spun reprezentanții Școlii Nr. 3 din Rovinari.

Galerie foto




Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste