Șase copilași din Târgu-Jiu au mare nevoie de ajutor! Casa în care locuiesc nu are nici măcar curent electric

 

Trăiesc într-o casă mică, fragilă, nu au curent electric și de multe ori abia au ce mânca! Este povestea tristă a unei familii din municipiul Târgu-Jiu, mama. tatăl și cei șase copilași dorindu-și o șansă la o viață mai bună! Mai mulți oameni cu suflete mari le-au întins deja o binevenită mână de ajutor celor șase frați din municipiul Târgu-Jiu, care trăiesc în condiții greu de imaginat-opt persoane într-o singură cameră. Cazul a fost adus în atenția mass media de rovinăreanca  Cristina Lia, o doamnă inimoasă care lucrează ca vânzătoare, dar care s-a implicat în ajutorarea multor familii de-a lungul anilor. Cristina Lia face apel la toți oamenii care pot ajuta această familie și pe cei șase copilași-Sami -11 ani, Manuela-8ani, Ionica-7ani, Speranța-5ani, Ion-3ani și Mihai un an si jumatate-care nu au nicio vină!

Cristina Lia este vânzătoare la un magazin din orașul Rovinari și cu toate că nu are un salariu foarte mare, aceasta a reușit să facă multe fapte bune și s-a remarcat prin acțiunile sale de binefacere pe care le organizează. De curând a descoperit o familie din Târgu-Jiu, compusă din cei doi părinți și șase copii minori, care trăiau în condiții greu de imaginat. Alături de prieteni și oameni săritori, Lia a început să îi ajute pe cei greu încercați de soartă. Le-au făcut curățenie în căsuța sărăcăcioasă în care trăiesc, le-au dus alimente, fructe și dulciuri, le-au spălat așternuturile și le-au înlocuit pe cele care trebuia, le-au dus haine donate de cei care s-au implicat în ajutorarea acestei familii și așa mai departe. Grație implicării acestor persaone, familia cu cei șase copilași are acum lemne de foc, deși nevoile sunt încă multe, măcar o rază de lumină a apărut în viața lor! Lia și prietenii săi au reușit să aducă și un sobar, care le va face o nouă sobă copiilor. Copilașii și părinții lor trăiesc într-o casă de la marginea municipiului Târgu-Jiu și nu au curent electric. Dacă doriți să îi ajutați, puteți lua legătura cu Cristina Lia (cristina.lia) și puteți dona alimente neperisabile, lemne, medicamente sau puteți ajuta financiar pentru a le transforma visul de a avea lumină în realitate!

Ce s-a făcut până acum

Impresionată de cazul acestor copilași, Lia mai spune că prioritară este ca micuții să rămână în familie, căci, în ciuda condițiilor în care trăiesc, le-ar fi foarte greu despărțiți. „Sunt uniți și se iubesc. Părinții au grjă de ei, doar că nu au posibilități financiare. Au o văcuță, porci și un cal. Muncesc și nu sunt leneși. Copilașii nu au nicio vină și merită șansa ca viața lor să fie mai bună. Îi putem ajuta împreună! Acest caz m-a socat și pot spune că am văzut destule pînă acum....Am nevoie de voi știu că nu mă veți lasă...”, a declarat Lia. Încet-încet situația familiei începe să se schimbe. „Ne mobilizam: azi au ajuns lemnele....avem sifonierul, (…) vine și sobarul pentru a face un necesar pt o sobă adecvată camerei. Am început organizarea gospodăriei. Sunt 6 copii care trăiesc într-o cameră în întuneric și cred că este normal (…) Copiii sunt fantastici de isteți și nu ne iasă din cuvînt, mama este în continuare în spital cu cel mic. Încet încet chiar de va dura ani în ajutorare vom știi că scopul nostru de a nu despărți frații este prioritar cât si nevoile, educatia și învățarea de meserii pentru a se putea descurca singuri in viața...cum spune acea zicală Dă-i un peste și se hrănește o zi învață-l să pescuiasca și se va hrăni o viață! Avem nevoie in continuare de ajutor de orice fel in ajutorarea lor pt că vorbim de termen lung ... ajutoarele le vom adăposti la noi și în funcție de necesități le vor folosi ... Eu nu sunt de acord cu risipa și așa trebuie să ne gestionam cu fiecare lucru... Dacă vreți să vă implicați în creșterea și educarea acestor suflete vă invit alături de noi...numai așa veți simți ce simțim noi !”, a spus Cristina Lia, sufletul acestei acțiuni umanitare. Binefăcătorii acestei familii au nevoie de sprijin căci își doresc să le poată face o sobă nouă, să izoleze pereții  plini de umezeală, să pună casei două geamuri prin care să intre lumina, să cumpere un șifonier și parchet și cel mai important să branșeze locunța la electricitate și să ridice o nouă cameră!

Galerie foto







Vizualizări: 7,289

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste