Se deschide Târgul de Moș Nicolae de la Târgu-Jiu! Participă zeci de meșteri populari

 

Căutați cadoul perfetc de Moș Nicolae pentru oamenii dragi? Aflați că în curând, la Târgu Jiu, se va deschide Târgul de Moș Nicolae, la care vor participa zeci de meșteri populari care vor aduce o mulțime de produse minunate!

Târgul de Moş Nicolae este organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și va fi deschis și anul acesta de Ziua Naţională a României. Meșteri populari din țară sunt așteptați în municipiul Târgu Jiu pentru a-şi expune produsele tradiționale. Aceasta va fi ediţia a XII-a a târgului și vor participa meşteri din Vâlcea, Argeş, Harghita, Suceava, Cluj, București şi Gorj. Târgul va fi deschis în perioada 1-6 decembrie în centrul municipiului Târgu Jiu, pe strada Tudor Vladimirescu, zona pietonală.

Pe lângă obiecte realizate de meşteri populari, în târg mai pot fi găsite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă şi dulciuri, produse tradiţionale, cusături, ţesături, cioplituri în lemn, pielărie, artizanat, ceramică, lavandă, produse apicole dar şi costume populare.

Târgul de Moș Nicolae de la Târgu Jiu a fost trecut în noiembrie 2018  în cele mai frumoase cinci târguri de sărbători din România, alături de cele din București, Timișoara, Craiova și Constanța, conform Știrile PRO TV.

Galerie foto


Vizualizări: 2,475

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste