Și-a donat indemnizația de consilier județean unui ONG: „Apreciez mult activitatea derulată de Asociația White Wolf!”

 

Tânărul consilier județean Sergiu Mihail Olaru și-a donat indemnizația pe un an de zile Asociației White Wolf din Baia de Fier. Acesta este și inițiatorul unui important proiect destinat susținerii acțiunilor civice. Acest proiect a fost lansat în dezbatere publică. 

„Ghidul pentru finanțarea activităților civice” este un proiect la care a contribuit Sergiu Olaru în Consiliul Județean Gorj. În județul Gorj activează numeroase  ONG-uri care au rezultate și poriecte importante pentru comunitate. „Am încredere în ONG-uri și pentru că apreciez mult activitatea derulată de Gabriel Dan Chiriac, în cadrul Asociației White Wolf, am donat indemnizația de consilier județean pe anul trecut (6.000 de lei), pentru ca această asociație să poată întreține traseele, să marcheze altele și să dezvolte proiecte, astfel încât să atragem și mai mulți turiști. White Wolf Club Baia De Fier este o asociație din Baia de Fier, care a realizat mai multe trasee via-ferrata și celebrele hamace la înălțime, între stânci, reușind să crească mult potențialul turistic al zonei.
Am spus-o mereu, activitatea acestei asociații a dus la transformarea localității Baia de Fier dintr-una de turism de tranzit într-una în care poți sta mai multe zile, pentru că iubitorii de munte au cum să-și petreacă timpul. Cred mult în acest proiect de finanțare a ONG-urilor, lansat acum în dezbatere, pentru că știu că unele asociații fac mai mult decât o instituție publică”, a spus Sergiu Mihail Olaru.
Ghidul este în dezbatere publică pe site-ul Consiliului Județean Gorj, fiind o inițiativă ce poate fi un punct de plecare în construirea unui dialog între societatea civilă și instituțiile publice. Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale pot să consulte ghidul și să propună eventuale modificări până pe 11 aprilie. „Mă aștept ca apelul ce va fi lansat să aibă succes, să fie propuse cât mai multe proiecte care să ducă la dezvoltarea comunității prin implicare și crearea unei coeziuni locale. Am încredere că sunt mulți oameni care văd oportunități și soluții, nu doar problemele din județ.
Bugetul pentru cele cinci domenii - tineret, sport, educație civică și antreprenorială, mediu și turism- este de 250.000 de lei, dar sper că sumele alocate vor fi majorate odată ce este arătat interesul pentru depunerea de proiecte”, a mai afirmat tânărul consilier județean (din partea PNL Gorj). 
Link consultare publică UAT - Consiliul Județean Gorj :
https://www.cjgorj.ro/dezbateri-publice/

Galerie foto


Vizualizări: 1,879

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste