(închide)

Solista Beatrice Băndoiu, turneu de 35 de zile în Statele Unite ale Americii!

 

Maria Beatrice Băndoiu este unul dintre tinerii talentați ai Gorjului, o interpretă de muzică populară îndrăgostită de ceea ce face și hotărâtă să își construiască prin propriile puteri cariera muzicală. A reușit deja să ajungă un nume cunoscut în folcorul românesc, iar zilele acestea tânăra se află într-un mega-turneu în Statele Unite ale Americii. Timp de 35 de zile, Beatrice Băndoiu și colegii săi, Raluca Radu din Vaslui și Paul Ananie din Maramureș, alături de formația General Music din Suceava, îi vor încânta pe românii din State cu muzică live.

Beatrice Băndoiu este una dintre cele mai profunde voci din cântecul gorjean, de la Maria Apostol încoace, spunea Viorel Gârbaciu, omul care a urmărit-o crescând. Domnişoara cântecului popular din Gorj colecţionează costume populare vechi și a strâns deja peste 200 de exemplare superbe. Visul tinerei este acela de a deveni un reper în muzica populară din România. „Nu cred ca aș fi reușit dacă mă nășteam într-o altă familie. Accept orice provocare, sunt deschisă la nou, îmi doresc să mă autodepășesc și cred că ăsta este motivul pentru care m-am adaptat atât de ușor în București. Sunt disciplinată, autocritică, serioasă și implicată în tot ceea ce fac”, spunea tânăra într-un interviu. S-a născut la Gorj, a urmat școala aici, iar în 2011 s-a mutat la București și acolo, cu multă muncă, și-a pus la punct pregătirea muzicală.

Turneu în SUA

În urmă cu câteva zile, Maria Beatrice Băndoiu a luat drumul Americii și se află într-un frumos și emoționant turneu! Turneul vizează mai multe state în care exista comunități de români și are ca laitmotiv dragostea. Timp de 35 de zile, Beatrice Băndoiu și colegii săi, Raluca Radu din Vaslui și Paul Ananie din Maramureș, alături de formația General Music din Suceava, îi vor încânta pe românii din State cu muzică live și frumoase melodii din folclorul românesc! „Până acum deja au avut loc patru dintre evenimentele dintr-o serie de 12. Am avut parte de niște întâlniri foarte plăcute, cu oameni care se bucura mult de aceste ocazii, se distrează, petrec și sunt plini de energie. Cea mai mare încântare este când oamenii vin și ne spun de cât de plăcut surprinși sunt ca niște artiști asa tineri sunt capabili sa creeze o atmosfera atât de buna, vin sa ne felicite pentru voci și pentru cum cantam și ne cer sa mai venim!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Beatrice Băndoiu.

A văzut operele lui Brâncuși de la Muzeul din Philadelphia

Când nu au spectacole, tinerii artiști se distrează împreună și încearcă să vadă cât mai multe locuri din orașele în care cântă. „Am vizitat Empire State Building, Casa Alba și Capitoliul, memorialul lui Lincoln, Statuia Libertatii, Muzeul de Arta din Philadelphia -unde am avut imensa bucurie de a vedea lucrările lui Brâncuși, pe lângă cele ale altor mari artiști ai lumii, precum Van Gogh, Monet și alții. Ne-am plimbat prin Central Park și pe Timesquare din New York. Și mai avem multe de văzut în plan. Asa ca profitam de fiecare clipa!”, a mai declarat Beatrice Băndoiu.

Programul turneului din State
Hollywood -Florida 15 februarie, Orlando 16 februarie, Atlanta 17 februarie, Phoenix -Arizona 23 februarie, Las Vegas 24 februarie, Los Angeles 1 martie, San Francisco 3 martie. 

Galerie foto





Vizualizări: 2,016

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste