(închide)

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a angajat doi medici diabetologi!

 

Doi medici specialiști diabet zaharat, nutriție  și boli metabolice vor începe activitatea, săptămâna viitoare, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. 

Dr. Bianca Mihaela Făsui și dr. Mădălin Dorian Braitoru, medici specialiști diabet  zaharat, nutriție și boli metabolice, au promovat, în data de 15 februarie 2024, concursul pentru ocuparea celor două posturi vacante  din cadrul unității medicale. 

Dr Bianca Făsui este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, efectuând  rezidențiatul la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” București, în Secția Clinică Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, în perioada 2018-2023. Dr Mădălin Braitoru este absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și a urmat rezidențiatul la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara. 

Cei doi medici vor contribui, prin activitatea lor, la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților și la promovarea practicilor medicale de calitate. Tinerii medici specialiști au o abordare empatică și o înțelegere profundă a nevoilor pacienților. 

La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, atât în Cabinetul de specialitate din Ambulatoriul Integrat, cât și în cadrul Compartimentului de DZMB din cadrul Secției Endocrinologie, vor pune în aplicare competențele medicale pentru a trata și ajuta pacienții, implicându-se activ cu dorința de a oferi un diagnostic precis și un tratament adecvat. Vor oferi cele mai bune soluții medicale și sprijinul necesar pentru o sănătate optimă.

Numărul pacienţilor cu diabet din România a crescut cu 30% în ultimii cinci ani, conform celor mai recente cifre publicate de Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate (CNAS). În județul Gorj sunt peste 22.480 de pacienți înscriși în Registrul Județean de Diabet, anual fiind înregistrate peste 1.500 de noi cazuri. 

La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în cadrul Compartimentului de Diabet  au fost internați, în cursul anului 2023, un număr de 476 pacienți cu diabet zaharat, mulți dintre ei fiind deja în stadiul de complicații cronice majore. De asemenea, la Cabinetul de Diabet Zaharat din Ambulatoriul Integrat au beneficiat de consult de specialitate și  rețete 8.574 pacienți. Dintre aceștia, 43 de pacienți au fost copii. Numărul copiilor diagnosticați cu diabet zaharat a crescut anul trecut față de 2022 (23 de pacienți copii).  

 

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste