(închide)

Sportivă din Cîlnic, vicecampioană națională la Lupte! Primar: „Este o performanță uriașă pentru clubul nostru sportiv!”

 

La Onești are loc zilele acestea Campionatul național individual de lupte libere, lupte greco romane și lupte feminine – juniori 3 și juniori 4. Din județul Gorj, la această competiție au participat elevii luptători de la singurul club comunal de lupte din România! În comuna gorjeană Cîlnic a fost înființat, în urmă cu aproape nouă ani, singurul club de lupte libere din mediul rural din țara noastră, iar Clubul „Dumbrava Cîlnic” are la activ numeroase medalii, de pregătirea copiilor ocupându-se profesorul de sport Marian Gabroveanu.

În perioada 1-4 noiembrie 2018 are loc în localitatea Onești, județul Bacău, Campionatul Național Individual de Lupte pentru juniori 3 și juniori 4. Anul acesta CSS Dumbrava Cîlnic a calificat cinci sportivi. Este o performanță uriașă pentru clubul din comuna Cîlnic, a transmis Dumitru Vulpe, primarul din comuna Cîlnic. Cei cinci sportivi calificati sunt: Nimara Daniel Victor, Breazu Ionela Gabriela, Lica Andrada Diana, Takacs Roxana Maria Ionela si Pele Maria Valentina. Vestea extraordinar de bună a câștigării unei medalii de argint și a titlului de vicecampioană la lupte de către una din sportivele din Gorj a fost dată de primarul comunei Cîlnic, care a însoțit delegația gorjeană la Bacău. Astfel, CSS Dumbrava Cilnic revine acasă cu un titlu de vicecampioană națională si, în același timp, cu medalia de argint prin sportiva Takacs Roxana Maria Ionela.„Sportivii nostri au luptat cu ambiție, cu dăruire si cu o imensa dorința de a învinge. Astfel ca, CSS Dumbrava Cilnic aduce comunei noastre un titlu de vicecampioana naționala si, in același timp, medalia de argint prin sportiva Takacs Roxana Maria Ionela. Felicitări tuturor copiilor si mulțumiri din suflet domnului profesor Marian Gabroveanu, antrenorul sportivilor nostri, un OM deosebit si un cadru didactic de excepție, un OM care pune suflet in tot ceea ce face. Cilnicenii mei dragi, fiti mândri de ei pentru ca merita!”, a spus Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic. 

Un club exemplu în România!

Clubul Sportiv „Dumbrava Cîlnic” este singurul club de lupte libere din mediul rural din țara noastră. Aici, zeci de elevi se antrenează alături de antrenorul Marian Gabroveanu, fost luptător de performanță. Profesorul Marian Gabroveanu este tatăl celebrului boxer Alexandru Gabroveanu.Elevii săi spun despre profesorul Gabroveanu că este un om cu totul deosebit și mai ales, este persoana care le este alături, îi iubește și îi ajută mereu să își depășească limitele! În 2017, luptătorii cîlniceni au obținut un locul II pe România, mai multe medalii de aur la diverse competiții, medalii de argint și câteva de bronz, dar și 24 de medalii la Cupa Narciselor, competiție națională organizată de opt ani la Cîlnic. „Zeci de elevi din comună vin la lupte, ne antrenăm de trei ori pe săptămână și avem rezultate bune, foarte bune chiar, la unii dintre copii. Elevii au vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Sunt ambițioși, muncitori, serioși în pregătire, serioși și determinați în competiții”, spunea antrenorul Marian Gabroveanu.

Galerie foto







Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste