(închide)

Stâna Ștefanu își redeschide porțile de Rusalii! Băcița Mărioara vă așteaptă cu bucurie și cele mai bune produse

 

Minunata șosea montană Transalpina și zona de sub munte a județului Gorj vor fi mereu atracții de neratat pentru turiștii care caută să evadeze din marile orașe și care își doresc să se relaxeze într-un cadru natural mirific! Pe Transalpina, cel mai căutat și cunoscut popas turistic este Stâna Ștefanu, deținută de familia băciței Mărioara Băbu din Novaci, care se va redeschide chiar de Rusalii, pe 20 iunie! Băcița vă așteaptă cu numeroase surprize! Stâna a renăscut după puternicul incendiu 

Stâna Ștefanu de pe Transalpina a devenit în ultimii ani cel mai cunoscut loc din zona montană a județului Gorj! Stâna este situată la kilometri buni de orice așezare umană, în mijlocul naturii, pe cea mai înaltă șosea din România. Puțini sunt turiștii care nu opresc aici pentru a gusta din tocanul pregătit de băcița Marioara Băbu din Novaci. La Novaci, Polovragi, Baia de Fier, Rânca turiștii găsesc pensiuni cochete unde se pot caza, gusturile fiecărui turist putând fi satisfăcute. În toamna anului 2020, Stâna Ștefanu a ars din temelii, dar, cu multă muncă, familia Băbu a reușit să o reconstruiască, ba chiar să o facă și mai frumoasă! Evenimentul din toamna anului trecut i-a arătat băciței Mărioara că o poate lua oricând de la capăt, iar turiști din toată țara i-au fost alături, susținând-o prin mesaje și nu numai. Acum, pe 20 iunie, de sărbătoarea Rusaliilor, Stâna Ștefanu își va redeschide porțile! „Pentru că Dumnezeu mi-a dat sănătate, curaj, răbdare și putere de a o lua de la capăt, vă invit cu mare drag, să fiți alături de mine, familia și aceeasi echipă minunată, la Stâna Ștefanu pe Transalpina, in prima zi de Rusalii, duminică, pe 20 iunie 2021, ora 12,00 pentru a ne bucura împreună de splendoarea muntelui, de aerul curat si de gustul deosebit al produselor ciobănești, pe care vi le pregătesc cu atâta dragoste. V-am simțit permanent alături de mine, prin cuvintele si mesajele transmise, ceea ce m-a incurajat sa merg mai departe, să lupt pentru promovarea muntelui, a zonei, a tradițiilor noastre, a produselor naturale, cu gust deosebit preparate in zona de munte. Vă aștept cu bratele deschise și cu multe surprize!”, a spus băcița Mărioara Băbu. 

Pentru marea redeschidere, băcița a pregătit mai multe surprize pentru turiștii prezenți: muzică, multe și felurite produse tradiționale, vrea să inaugureze un punct gastronomic la stână, unde turiștii să găsească produse din zonă, produse de la fermierii din zonă. 

„Robert Tarnaveanu, Iliuță Beschiu si novaceanu nostru Catalin Cotorcea sunt câțiva dintre artiștii care vor fi prezenți în prima zi de sezon”, a anunțat băcița.

Așadar, pe 20 iunie, sunteți așteptați pe Transalpina, la Stâna Ștefanu!

Galerie foto








Vizualizări: 2,228

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste