(închide)

Știați că Regele Mihai a fost cetățean de onoare al Severinului? Iată supărarea unui cetățean!

 

Regele Mihai I a fost cetățean al municipiului Drobeta Turnu Severin, a atras atenția severineanul Bogdan Marincu, care a subliniat că politicienii județului au uitat să își facă datoria în acest caz. A subliniat că ar fi fost potrivit ca municipalitatea să transmită o scrisoare de condoleanțe familiei regale.  Regele Mihai a primit titlul de cetățean de onoare al Severinului pe 27 noiembrie 2015.

“În ziua în care Regele a murit, mulți au distribuit ştirea, că aşa trebuie sau că dă bine, dar puțini sunt aceia care îşi mai aminteau că acesta este Cetățean de Onoare al Drobetei şi că s-ar fi cuvenit să îi acorde atenție şi să păstreze un moment de reculegere în loc să transforme tristul eveniment într-un alt prilej de afirmare politică şi meschinărie.

Civilizat şi corect politic ar fi fost ca, în numele cetățenilor care v-au votat şi în numele cărora ați decis să acordați acel Titlu, pozând în şedință, la televiziuni locale şi naționale, să redactați o Scrisoare de Condoleanțe către Casa Regală. Protocol nu e doar rezerva de cafea de la secretariat. Mai ştie cineva din cei care au votat acordarea acelui Titlu Maiestății Sale Regele Mihai I care a fost motivația consilierilor pentru a vota? Răspunsul cinstit din partea voastră ar fi că erați în campanie şi adunați voturi de pe unde puteați, iar în eventualitatea prezenței Maiestății Sale la Drobeta ați fi postat pe facebook poze că l-ați întâlnit şi aşa adversarii politici puteau fi depăşiți în like-uri. Răspunsul din cartea de istorie e că Regelui Mihai I al României i-a fost acordat Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin în semn de recunoştință față de Casa Regală, la Turnu Severin a călcat pentru prima oara pe pământ românesc, în 15 septembrie 1867, Regele Carol I”, a scris acesta.
„Vă prefaceți patrioți când proaspăt tunşi şi frezați vă buluciți pe spinarea poporului să "marcați" evenimente. Vă bâlbâiți la tribune, nu mişcați de moment, ci de groază că nu veți reuşi să spuneți fraze din fițuici până la capăt. Îi lăudați pe alții pentru faptele lor, nu pentru că ați citit manualul de istorie şi cunoaşteți însemnătatea momentului sau influența acestuia în mersul istorie neamului nostru, ci pentru că încă mai credeți ca suntem "mulți şi proşti". Noi suntem mulți, continuarea e pentru voi!”, a încheiat Bogdan Marincu.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste