(închide)

Talentata Alexia Chițoiu din Turceni visează să cânte pe marile scene ale lumii!

 

La doar 7 ani și nouă luni, Alexia Chițoiu din orașul Turceni a impresionat cu talentul său juriile mai multor competiții de muzică ușoară. Fetița adoră muzica și spune că pe scenă se simte cel mai bine. Deși este un pui de om, Alexia a învățat să își stăpânească emoțiile și cântă din tot sufletul, cu bucurie, de fiecare dată. „Fredona orice melodie auzea la radio sau la televizor, așa că am dus-o să o asculte un professor! Avea cinci ani. O vom susține mereu în demersurile ei de a își împlini visurile!”, spune Mihaela Chițoiu, mama talentatei copile.

Alexia Chițoiu învață la Liceul Tehnologic din orașul gorjean Turceni, localitatea sa natală. De fetiță și de sora sa mai mare are grijă mama lor, Mihaela, care alături de soțul său, le sprijină pe cele două în tot ce fac. Ambele fete sunt passionate de muzică și au talent, însă Alexia a uimit juriile mai multor festivaluri concurs cu puterea sa de a își controla emoțiile pe scenă și a se bucura din plin de melodiile pe care le interpretează. Talentul muzical al micuței de nici opt ani, l-au descoperit părinții, căci pe când avea 5ani, Alexia fredona orice melodie auzea la radio sau la televizor. Mama sa a dus-o la Casa de Cultură din Turceni, acolo unde se organizau cursuri de muzică. Profesorul de aici le-a confirmat că micuța are ureche muzicală. Alexia mai are o soră mai mare-Melissa- care este pasionată tot de muzică și care săptămâna trecută a susținut examenul de bacalaureat. „Pentru prima data, Alexia a cântat împreună cu o colegă pe scena spectacolului de Crăciun, avea 5 ani și patru luni. Apoi a cântat singură pe scena din oraș, tot în aceea iarnă. A cântat piesa Vis de iarnă a Andrei și s-a descurcat minunat! Pentru Alexia, muzica înseamnă totul, este felul ei de a fi, de a se define ca și copil. Iubește muzica ușoară românească nouă și veche. Daria Ștefan este modelul său și visează să o și întâlnească într-o zi Pe scenă, Alexia nu are trac, îi palce să cânte în fața publicului și știe să își controleze foarte bine emoțiile!”, a spus Mihaela Chițoiu, mama micuței talentate. Alexia iubește să cânte melodiile idolilor săi: Daria Ștefan, Luminița Anghel, Angela Similea, Dida Drăgan etc.

Alexia este înscrisă la cursurile de muzică de la Casa de Cultură Turceni și la cursul de chitară. Îl are ca professor îndrumător pe Valentin Petruța. „Dacă Alexia își va dori să continue cu muzica și pe viitor, noi o sprijinim. Îi vom fi alături să își indeplinească visurile. Ea vrea de acum să cânte pe marile scene, cu public numeros. Mai are de lucru. De aproximativ un an de zile participă la concursuri și are rezultate bune”, a mai afirmat mama copilei.

Cel mai important premiu obținut de interpreta din Turceni este trofeul concursului regional „Vis de primavera” de la Craiova. A mai obținut trofeul Festivalului Național „Zâmbet de copil” de la Herculane. Pe 9 iunie a obținut un alt premiu important-locul I la Euro Music Târgu-Jiu. „La Herculane a avut șansa să o întâlnească pe Luminița Anghel. La concursul de la Târgu-Jiu, obținerea acelui premiu a fost o dovadă că ceea ce face Alexia, face bine! Ne-am bucurat foarte mult! Va continua să lupte pentru visul ei de a deveni cunoscută, de a cânta pe marile scene!”, a declarat Mihaela Chițoiu, mama solistei. A mai participat la un festival de colinde organizat prin intermediul Liceului Tehnologic Turceni unde a luat premiul 1 și Premiul pentru „cel mai mic interpret”. Coordonator a fost dna. Vladu Margareta. „Doamna Vladu este un professor extraordinar și o iubește pe Alexia foarte mult și tot timpul o încurajează. Contează să ai aproape oameni care te susțin, de la care ai ce învăța”, a spus, în încheiere, Mihaela Chițoiu. 

Galerie foto





Vizualizări: 3,772

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste