Talentata Nicoleta Pîrvănel, mehedințeancă pasionată de folclor: „Artistul meu preferat este doamna Niculina Stoican”

 

Mehedințeanca Nicoleta Pîrvănel (17 ani n.red.) a descoperit că are talent la muzică de mică, fiind bucuria părinților săi care nu și-au putut urma visul de a ajunge interpreți cunoscuți. Folclorul o fascinează și își dorește să evolueze pe plan muzical!

Pasiunea pentru tradițiile și obiceiurile populare, pentru melodiile vechiului Mehedinți le-a moștenit de la părinții săi, ambii talentați la folclor. Nicoleta Pîrvănel este originară din Isverna, are 17 ani și studiază la profilul Științele Naturii la liceul din orașul Baia de Aramă. În paralel cu școala, Nicoleta, un adolescent ambițios și foarte muncitor, studiază și la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, fiind eleva interpretei Maria Loga. Chiar dacă nu este ușor, eleva își dorește foarte mult să evolueze pe plan muzical. „Pe viitor îmi doresc să pot urma Conservatorul. Știu că va trebui să muncesc din greu, să învăț, dar am credința că voi reuși. Este un vis pe care mi-am propus să îl îndeplinesc. Acum studiez la Colegiul Tehnologic Constantin Brâncoveanu Baia de Aramă, profil Științe ale naturii și am avut media generală 8,25. Am descoperit că am talent la muzică la vârsta de 6 ani! Cântam prin casă, cântam cu mama, iubesc muzica și mai ales melodiile din Mehedinți! Până acum nu am urmat nici un curs in legătură cu muzica, dar am început să studiez recent la Scoala Populară de Artă din Târgu-Jiu, având-o ca profesor pe doamna Maria Loga. De la dânsa am foarte multe de învățat!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, adolescenta Nicoleta Pîrvănel.

Duce mai departe visul părinților

Ritmul muzicii a însoțit-o mereu pe copila din Baia de Aramă. Tradițiile populare din zona sa, obiceiurile atât de frumoase pe care fata le cunoaște de mică, sunt lucruri de preț pentru ea. Costumul popular pe care îl îmbracă cu mult respect și dragoste face parte din identitatea sa, la fel ca și muzica pe care o cântă. Părinții Nicoletei au cântat în vremea adolescenței, dar nu au avut posibilitatea să își urmeze visele de a devein cântăreți cunoscuți. Când au văzut că micuța lor copula are talent la muzică, s-au simțit atât de bucuroși, încât și astăzi își amintesc cu lacrimi de fericire în ochi de momentele când o auzeau cântând prin curte! Ea va fi cea care va duce mai departe visul lor! Nicoleta Pîrvănel o admiră foarte mult pe Niculina Stoican și visează ca într-o zi să cânte alături de idolul său! „Artistul meu preferat este doamna Niculina Stoican. Este atât de talentată, are har de la Dumnezeu, fiind un adevărat model pentru toți tinerii pasionați de muzică. (...) Talentul l-am moștenit la ambii părinți! Părinții mei au cântat și ei la rândul lor când aveau o vârstă mai fragedă, dar neavând posibilitatea de a merge la cursuri la vremea aceea,nu au mai continuat ! Muzica reprezintă o parte din mine, deoarece am început să cânt de la o vârstă fragedă. Cântecul mă definește! (…) Până acum nu am participat la nici un concurs de folclor, neavând cursuri de canto deloc! Pe viitor aș vrea să particip, depinde de evoluția mea. La final vă doresc tot binele din lume și La mulți ani pentru anul ce vine”, a spus eleva din Baia de Aramă.

Galerie foto




Vizualizări: 3,358

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste