Târgu-Jiu: Expoziții virtuale inedite despre obiceiurile și tradițiile Anului Nou Chinezesc

 

Muzeul Județean Gorj va marca noul an chinezesc cu o serie de expoziții digitale oferite de Ambasada Republicii Populare Chineze la București. Evenimentele cultural-artistice vor avea loc în perioada 11 – 26 februarie 2021. Importanta instituție culturală din Gorj continuă, astfel, colaborarea cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București după ce anii trecuți a organizat mai multe expoziții ce promovează cultura chineză. 

Anul 2021 va fi anul bivolului de metal și va începe, potrivit calendarului chinezesc, pe 12 februarie. Cu această ocazie, Muzeul Județean Gorj prezintă 3 expoziții digitale cu temă festivă: Anul Nou Chinezesc (Chinese New Year), Cultura Anului Nou Chinezesc (Culture of the Chinese New Year) și Picturile de Anul Nou Chinezesc (Woodcut New Year Paintings). Expozițiile arată o parte importantă a culturii chineze, de la obiceiurile și tradițiile acestei sărbători până la decorațiunile folosite pentru a aduce noroc, bunăstare, dragoste sau sănătate în noul an. Cele trei expoziții virtuale vor putea fi admirate atât pe pagina de facebook a Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” cât și pe site-ul propriu,  www.muzeugorj.ro

Anul Nou Chinezesc este o sărbătoare a fericirii și împărtășirii bucuriei. Potrivit credințelor tradiționale chineze, odată cu apariția Chunze (Anul Nou în China) vin căldura primăverii și renașterea naturii. 

Galerie foto


Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste