(închide)

Târgujianca Andreea Golumbeanu a participat la Școala de vară YLC Finance! Bancheri de investiții i-au predat gestionarea unei afaceri de succes

 

Gorjeanca Andreea Golumbeanu, absolventă a Facultății de Drept, a participat pentru a doua oară la Școala de vară YLC Finance de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, acolo unde, alături de alți 29 de tineri studenți, selectați „pe sprânceană”, a învățat cum să gestioneze o afacere de succes de la profesioniști de top din cele mai mari bănci de investiții. Bancheri de investiții au predat pentru șapte zile la școala de vară YLC Finance, organizată de asociația Young Leaders Club, Varyafin și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Ediția de anul acesta a Școlii de vară-una dintre cele mai prestigioase din Europa de Est- a avut loc în perioada 21 – 28 iulie, la Sibiu. A fost cea de a 12-a ediție a Școlii de vară Achieving growth in uncertain times – challenges for the future, organizată de Young Leaders Club în parteneriat cu VaryaFin și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Speakerii de la această ediție au fost Doru Gavrilă – Head of Trading la Raiffeisen, Caius Rapanu – Senior Equity Analyst la Erste Group, Florin Cioacă – CEO Traderion și Alexandru Tudose – Președinte VaryaFin. La fel ca în edițiile precedente, la deschiderea școlii de vară a participat și ambasadorul SUA, Hans Klemm. Ca să poată participa la această școală de vară, Andreea Golumbeanu s-a înscris alături de alți peste 450 de tineri studenți și masteranzi din țară, fiind acceptată în urma unui strict proces de selecție. Vreme de 7 zile, cei 30 de tineri au aflat lucruri foarte interesante și utile despre cum funcționează economia globală. De asemenea, Andreea Golumbeanu povestește că au învățat despre cum să gestioneze o afacere de succes de la bancheri de investiții de la cele mai mari bănci din Europa. Revista Cariere scris că „împărțiți în echipe, participanții au avut de rezolvat diverse provocări în aceste jocuri, începând cu jocul de fuziuni și achiziții în care au concurat pentru achiziția unei mari companii producătoare de automobile și continuând cu jocul de trading în care fiecare echipă a reprezentat trezoreria unei bănci, concurând pe diverse piețe interbancare”. Finalul școlii de vară a însemnat realizarea unui plan de afaceri, găsirea unor investitori, realizarea unor produse care au fost comercializate.
„Este a doua oară când particip la Școala de vară de la Sibiu. Prima dată, procesul de recrutare mi s-a părut puțin greoi, mai ales că eu nu aveam interese în zona finanțelor, dar m-a atras partea de macroeconomie și faptul că veneau acolo profesori de la universitățile de top. Așa că am citit două cărți și am reușit să formulez o opinie cu privire la cele trei teme care constituiau atunci eseurile de admitere și câteva zile mai tarziu, am primit un mail care îmi spunea nu doar că am fost acceptată, ci că am primit și bursă. Recrutările se făceau prin asociații studențești de la universități de top din toată lumea. Ceilalți colegi români ai mei studiau toți în străinătate, doar eu studiam în România. Cursurile și conferințele au fost total diferite față de cele cu care eram eu obișnuita la facultate sau la vreo alta școală de vară, în cel mai bun sens posibil: se desfășurau într-un mod cu adevărat interactiv, iar informația era redată din experiența speakerilor, ceva foarte valoros pentru mine. Vara aceasta a fost ultima ediție în formatul acesta de 30 de participanti: vor prelua alți organizatori a căror viziune este s-o facă mai accesibilă și să suplimenteze locurile. Anul asta a fost organizată recrutarea special pentru studenții din Romania. Eu am absolvit Dreptul și vreau să fac un program de master în Suedia sau Danemarca”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Andreea Golumbeanu.
La ediția din 2017 a Școlii de vară de la Sibiu, profesori de la Harvard și Universitatea din Chicago, alături de bancheri de pe Wall Street, au predat finanțe tinerii participanți, printre care s-a numărat și gorjeanca Andreea Golumbeanu. ”(...) peste 400 de tineri și-au exprimat interesul pentru acest eveniment care a devenit de tradiție. Dintre ei, cei mai buni 30 au fost selectați să participe la unul dintre cele mai căutate programe de vară din Europa de Est. În cele zece ediții de până acum, programul a atras participanți dintr-un numar de 36 de țări, dintre care menționam: SUA, Germania, Franța, China, India, Rusia, Spania, Ucraina, Azerbaijan, Polonia sau Bulgaria. De asemenea, anual participă un număr de cel putin 10 studenți români de la universități de top din Europa și SUA.”, spunea atunci Florin Grosu – Președintele Young Leaders Club, citat de Revista Cariere.

Galerie foto




Vizualizări: 1,495

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste