Tunisia, ţara contrastelor cu parfum de iasomie! Aici găsești peisaje deosebite și servicii turistice ieftine

 

Un loc exotic pentru europeni, Tunisia este una dintre puţinele ţări care oferă de toate turiştilor săi! Tunisia este un obiectiv turistic pe care trebuie sa il vezi macar o data in viata. Aici poți vizita de la ruinele Cartaginei, Colosseumul El Jem, multe situri arheologice incluse în patrimoniul UNESCO, până la peisaje de vis de pe coasta Mării Mediterane, oaze cu palmieri în munţi arizi şi aşezări berbere săpate în stâncă, nisipurile nesfârşite ale Saharei. În Tunisia poţi să te plimbi cu cămila, să faci slalom cu jeep-ul pe drumuri de sare şi printre dunele de nisip şi poţi chiar experimenta "pe viu" fenomenul "Fata Morgana".

 Agenția de turism TravelBrands prin Eurolines (travelbrands) din Shopping City Mall Târgu-Jiu vă așteaptă cu oferte  last-minute și nu numai imbatabile ca tarife! Așadar, împreună putem crea vacanța de vis! 

Pentru o tara musulmana este un adevarat exemplu de ambitie, avand o industrie puternica, o infrastructura aproape perfecta si un aer occidental, scriu cei de la TUI-Travel Center (https://blog.tui-travelcenter.ro). Conform turoperatorului român, anul acesta, în Tunisia, ar putea ajunge aproape 10.000 de români, iar oferta este bogată, pentru toate categoriile de turişti - de la familii cu copii până la cupluri şi seniori, dar şi pentru toate buzunarele. Aici vei putea vizita Colosseumul El Jem, al treilea ca mărime din lume, după cele din Roma şi Pompei. Are o înălţime de 40 de metri şi 3 etaje. Aici puteau asista la spectacole 35.000 de oameni. Se mai spune că o parte din cărămizile amfiteatrului El Jem au fost folosite la construirea Moscheii din Kairouan.

În amfiteatrul tunisian au avut loc filmările la "Gladiatorul", cu actorul Russell Crowe în rolul principal. Extrem de bine păstrat, fiind înscris în anul 1979 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Trebuie știut și faptul că Tunisia deţine cea mai mare colecţie de mozaicuri din lume.

Sousse

Este un oras statiune cunoscut pentru apele albastre, plajele fine  si prietenoase pentru piciorul turistului si pentru serviciile ireprosabile. Sousse este, fara doar si poate o destinatie de vara perfecta, in care te poti relaxa, te poti bronza si te poti bucura de apele curate si calde. Pe langa relaxare insa, orasul iti ofera si numeroase obiective turistice, care iti vor ocupa absolut tot timpul petrecut aici. Medina, centrul vechi al orasului, este un adevarat centru cultural care prezinta opere de arta din perioada romana, obiective turistice musulmane, precum Marea Moschee si un loc unic in lume, Ribat-ul, care este reprezentat de o multime de catacombe si de 200 de galerii unde poti descoperi 15000 de morminte. 

Port El Kantaoui

Situat langa Sousse, Port El Kantaoui (oras suburbie a regiunii prezentate mai sus) este un orasel in care vei gasi obiective turistice, plaje deosebite si o multime de variante de distractie sau de petrecere a timpului liber. Este zona de lux a intregii regiuni Sousse iar acest lucru se vede cu usurinta in portul care gazduieste peste 300 de yahturi de lux si in complexurile de hoteluri de 5 stele. Potrivit celor de la TUI Travel Center, statiunea Port El Kantaoui ofera nisip fin, gradini, palmieri si o multime de solutii de divertisment.

Hammamet

Hammet este o alta statiune luxurianta, care vine la pachet cu preturi mici si peisaje deosebita. Este situata intr-un golf deosebit de frumos, la doar 65 de km de capitala Tunis. Oferta turistica este foarte bogata, fiind foarte apreciate plajele nisipoase si curate, hotelurile de lux si numeroasele vestigii istorice, cum ar fi fortificatiile care dateaza din secolul XV sau fortareata orasului. Hammet este o combinatie perfecta intre cultura musulmana si aerul occidental, care este atat de prezent peste tot pe litoralul Tunisiei. 

Monastir

Nu foarte departe de Hammet, in acelasi golf, insa in extremitatea sudica, se afla statiunea Monastir. Este o statiune cu clima blanda, unde vei gasi intotdeauna o mare limpede si un nisip fin si placut la atingere. Plajele de aici sunt foarte lungi iar peisajele sunt deosebite, brazdate pe alocuri de hoteluri de lux. Cel mai renumit obiectiv turistic din zona este manastirea Ribat, o manastire musulmana fortificata, care a fost construita in secolul VIII. 

Vizitand Tunisia, indiferent ca mergi la plaja sau pur si simplu vrei sa descoperi o lume cu totul si cu totul noua, te vei intoarce cu o multime de amintiri placute si cu mult mai multe cunostinte despre o istorie marcanta pentru tunisieni si atat de frumos prezentata in cartile de istorie.

Sursa: https://blog.tui-travelcenter.ro/recomandari/topul-celor-mai-bune-plaje-din-tunisia/

Galerie foto




Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste