(închide)

Un elev din Motru, cea mai mare medie la admiterea de la Politehnica București

 

Cosmin Alioanei este unul dintre tinerii de excepție ai municipiului Motru, mai ales că, de când a pășit pe poarta școlii și până în prezent, a luat numai note de 10, având mediile generale 10. Cosmin a participat și la olimpiade și este pasionat de teatru. Ultima sa realizare este aceea de a fi fost admis la Universitatea Politehnica București cu cea mai mare medie: 9,96!

Cosmin, un adolescent model, a absolvit Colegiul Național George Coșbuc. Băiatul a moștenit de la părinții săi-profesor de fizică și inginer-, dragostea pentru științele exacte și a învățat mereu excelent, fără ca temele sau lecțiile să i se pară o corvoadă. Din clasa I-a, Cosmin Alioanei și-a dorit să nu dezamăgească pe nimeni, nici pe el și nici pe părinții săi,  așa că a învățat mereu și a fost cel mai bun. Visul său este o carieră în domeniul IT, așa că, cum deja hotărâse încă din clasa a XI-a, Cosmin a susținut admiterea la Universitatea Politehnica din București. A avut cea mai mare medie de la admitere: 9,96! A muncit mult și rezultatele foarte bune nu s-au lăsat așteptate! „Îmi doream să urmez Universitatea Politehnică din Bucureşti secţia de Automatizări şi să ajung un inginer IT. Este nevoie cunoașterea temeliei pentru a ajunge în vârf, deci mai întâi voi avea un job, o experiență și după, dacă o să am posibilitate și noroc, e ce nu ș o firmă a mea! Cred că mulți își doresc o casă cu piscină, o maşină şi o familie, eu îmi doresc sănătate pentru mine şi pentru părinţii mei, pentru că observi că e cea mai importantă doar când nu o mai ai”, spune Cosmin Alioanei.

Mulți tineri îşi doresc să plece din ţară, însă Cosmin visează la o carieră şi la o viaţă în România.

A fost mereu elev disciplinat

Profesorul Nicolae Negrea, dirigintele elevului de 10, a declarat că băiatul a fost mereu disciplinat și și-a dorit rezultate excelente: „Este un elev foarte disciplinat şi, probabil, că datorită acestei însuşiri a avut doar medii de 10. Este preocupat nu doar de disciplinele reale, ci vrea să-şi construiască o cultură generală solidă, astfel că studiază cu pasiune şi celelalte discipline”.

Galerie foto




Vizualizări: 19,090

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste