(închide)

A început Școala de vară de la Novaci! Tinerii vor participa la cursuri interesante

 

În vara anului 2018, la Novaci s-a desfășurat prima ediție a Școlii de Vară. A fost o manifestare de succes, căci zeci de copii au petrecut parte din vacanța de vară învățând lucruri noi. Anul acesta, are loc o nouă ediție a Școlii de vară de la Novaci care este organizată în regim de voluntariat în interesul comunității locale, pentru elevii din Novaci și din comunele vecine care doresc să își petreacă vacanța de vară alături de alți elevi de vârsta lor, uniți prin pasiunea comună pentru unul dintre domeniile: dans popular, dans modern, teatru, limbi străine, arta oratoriei, natură și civilizație locală, design și antreprenoriat, chitară și handbal. Participarea la cursuri este gratuită. Instructorii vor lucra in regim de voluntariat.

Anul acesta, Școala de vară de la Novaci aduce în atenția copiilor și adolescenților numeroase cursuri predate de voluntari din localitate. Proiectul, la fel ca și în anii trecuți, este susținut de Primăria și CL Novaci, fiind inițiat și coordonat de Casa de Cultură Novaci în colaborare cu instituții de învățământ și voluntarii inimoși! Coordonatorul proiectului este profesorul Elena Basarabă, din echipa organizatorilor făcând parte: profesorii Cristina Spilcă, Iuliana Firu și Alina Țicu, voluntarii Sandra Porumbel și Mădălina Lăzărescu etc. Detalii despre voluntari, organizatori și cursuri găsiți pe https://www.facebook.com/Casa de Cultura Novaci 

Vreme de două luni, elevii vor învăța lucruri noi, vor socializa și vor petrece o vacanță de vară „plină de înțelesuri”! La primele cursuri ale Școlii de Vară au participat foarte mulți copii. Cu mare bucurie au participat copiii la un atelier de dans popular pentru începători, participanți fiind elevi și preșcolari din categoria de vârstă 6-11 ani. Aceștia au învățat să joace de la voluntarii Elena Basarabă, Denisa Vodoiu, Dragoș Medrega și Elena Fârlan. Vor mai avea loc ateliere de dans popular pentru avansați și pentru dansatorii de performanță. „Avem alături oameni dragi, oameni care își doresc să îi învețe pe copii lucruri noi. Petre Popescu este dansator la Ansamblul Profesionist Doina Gorjului, student la facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea C-tin Brâncuși Târgu Jiu. Dragoș Medrega este instructor al Ansamblului Folcloric Nedeia, dansator la Ansamblul Doina Gorjului, student la facultatea de Educație Fizică și Sport de la UCB, Denisa Vodoiu este membră a Ansamblului Folcloric Nedeia, absolventă a Școlii Populare de Arte Târgu Jiu, studentă, anul III la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, UCB. Ne va fi alături Elena Fârlan, studentă, anul III la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Universitatea București”, a spus Elena Basarabă, profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială Novaci, coordonator al activității Casei de Cultură Novaci și al Ansamblului Folcloric Nedeia, fost coordonator si instructor al mai multor formatii de dansuri pentru copii.

Copiii și tinerii care doresc să se înscrie la cursurile Școlii de Vară de la Novaci sunt bineveniți!

Detalii pe https://www.facebook.com/primariaorasuluinovaci/ și pe https://www.facebook.com/Casa de Cultura Novaci

Galerie foto


Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste