(închide)

Activități inedite în curtea Catedralei din Baia de Fier! „A fost o zi plină de bucurie”

 

Zeci de copii din comuna Baia de Fier, alături de părinți și bunici au participat, cu multă bucurie astăzi, în Duminica Floriilor, la o serie de activități deosebite și cu totul inedite, organizate la  centrul de zi pentru bătrâni, dar și în curtea Catdralei din Baia de Fier, pentru a arăta importanța relației dintre generații. Una dintre activitățile preferate ale participanților a fost atelierul de pictat ouă de Paște! 

Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, alături de Liceul Tehnologic Baia de Fier și parohiile ortodoxe din comună au organizat în ziua de Florii un important eveniment: zeci de copii, alături de părinți și bunici au pictat ouă și apoi au împodobit un Copac din curtea Catedralei din comună! Inedita activitate s-a bucurat de succes, atât copiii, cât și adulții, bucurându-se de timpul petrecut împreună în totală armonie. A fost o zi de sărbătoare plină de însemnătate, care a arătat cât de importantă este buna relație dintre generații și câte putem învăța unii de la alții. 

După slujba de Florii, preotul Ionuț Ciungu le-a vorbit participanților la proiect despre  legătura specială dintre generații prin metafora ,,Pomului vieții", iar psihologul Ion Dănuți a vorbit despre importanța și beneficiile păstrării relațiilor dintre bunici, părinți și copii. A doua parte a activității a avut loc la Centrul de zi pentru bătrâni din comuna Baia de Fier, acolo unde au fost  pictate ouăle de Paște care, mai apoi, au decorat copacul din curtea Catedralei. Bunicii au pictat alături de cei mici, petrecând timp de calitate împreună, povestind și bucurându-se unii de compania celorlalți. 

„Cele mai așteptate activități au fost, fără îndoială, Împodobirea copacului și Vânătoarea de ouă, desfășurate în curtea Catedralei! Am ajutat Iepurașul să decoreze cu ouă de Paște un copac și totul a ieșit minunat! A fost o zi tare frumoasă și ne-am bucurat că am adus laolată copiii și bunicii! Organizatorii au fost Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, Parohiile din Baia de Fier, Liceul Tehnologic Baia de Fier – speră ca această activitate să devină o tradiție în comuna, promovând respectul pentru familie în această perioadă premergătoare Sfintelor Paști!”, a spus Oana Păunescu, profesor la Liceul Tehnologic Baia de Fier.

„Duminica Floriilor, zi în care sărbătorim intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, a fost prilej de bucurie în comuna noastră. Zeci de copii, însoțiți de părinți și de bunici, au participat la o serie de activități, organizate la ,,Centrul de zi pentru bătrâni” și în curtea Catedralei, activități care sper să ne aducă împreună în credință, bucurie și pace și în anii care vor veni. Celor care astăzi își sărbătoresc ziua de nume, le doresc să aibă parte de sănătate, fericire și împliniri alături de cei dragi!”, a transmis primarul  Dumitru Turbăceanu, prezent la activități. 

Galerie foto







Vizualizări: 443

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste