(închide)

ADRIAN TUDOR: Fiecare zi de inhalat vaporii toxici de la Bârsești poate însemna ani minus de viață pentru fiecare târgujian

 

Amenzile nu mai sunt suficiente pentru a stopa crima de mediu de la Bârsești. Acest depozit, realmente ”oncologic”, nu ecologic, trebuie închis. Peste tot în Europa și în lume poluarea aerului este cel mai mare risc la adresa sănătății oamenilor și mediului. Jumătate de milion de europeni mor prematur anual din motive de poluare.
Dintre toate țările UE, în România se înregistrează cea mai ridicată contribuție a mediului la mortalitate. Din cauza poluării!
Nu era suficient faptul că trăim aici în Gorj în preajma celui de al 16-lea mare poluator din Europa, acum trebuie să suportăm și noxele de la Bârsești?!?
NU, NU TREBUIE SĂ SUPORTĂM! TREBUIE SĂ ACȚIONĂM!
Expunerea prelungită la poluanţi poate provoca diabet, boli pulmonare şi cancer. Copiii au un risc crescut la incidența acestor factori.
Indiferent că simțim sau nu în anumite zone ale orașului mirosul ucigător de la instalațiile depozitului, noxele ne pot afecta grav sănătatea.
Reducerea imunității fiecăruia dintre noi prin inhalarea acestor poluanți creeză breșe în organismul nostru pentru acțiunea unor viruși periculoși. Asa cum s-a dovedit știintific și în cazul Covid 19.

Depozitul de la Bârsești ne otrăvește viața zi de zi. Trebuie și putem să oprim acest lucru!
Facem un apel către toți cetățenii Târgu Jiului să semneze Inițiativa locală a Partidului Verde privind mutarea.
Depozitului în afara orașului într-o zonă adecvată, nelocuită (în zona carierelor de piatră de exemplu) așa cum se întâmplă și în Austria sau alte țări care au înțeles la timp riscurile majore ale poluatorilor.
Facem, de asemenea, un Apel la Acțiune Verde pentru a stopa importul de gunoaie din alte județe ale țării și transformarea Târgu Jiului în groapa de gunoi a Olteniei!
Puneți votul vostru să lucreze în favoarea orașului!
Trimiteți un număr cât mai mare de reprezentanți ai Partidului Verde în Consiliul Local să oprim atentatele la sănătatea și la viața noastră a celor care nu au nimic sfânt în afara goanei lor după profit.
Dacă nu noi, atunci cine?! Dacă nu acum, atunci când?!
O SEMNĂTURĂ PRINTR-UN VOT PENTR-UN ORAȘ CURAT DE TOT!
Votul pentru Partidul Verde este semnătura dumneavoastră pentru ducerea inițiativei noastre până la capăt. Târgu-Jiul nu este groapa de gunoi a Olteniei!
Adrian Tudor,
Președinte Partidul Verde

Comandat de Partidul Verde

Executat de SC DXM MKDPRESS SRL – portal: www.paginaolteniei.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 21200091

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste