(închide)

Alexandra Oprișan, tânăra solistă pentru care muzica este „cel mai bun medicament al sufletului”!

 

Alexandra Larisa Oprișan este din județul Mehedinți, o promotoare a tradițiilor populare și o iubitoare a satului natal din comuna Bala. Este pasionată de muzică și are har de la Dumnezeu, vocea sa încântând mereu sufletele celor care o ascultă. Mai jos, povestea acestei fete al cărei viitor în folclorul românesc va fi luminos, fără îndoială! Pe Alexandra o puteți asculta și pe Youtube:

 

Alexandra Larisa Oprișan are 23 de ani și a descoperit că are ureche muzicală în copilărie. A crescut în satul Dilma al comunei mehedințene Bala și este mândră de originile sale. Iubește tradițiile populare și le promovează mereu. Când era mică, Alexandra fredona mereu prin casă melodiile îndrăgitei soliste Anica Ganțu, simbol al Olteniei. „Am absolvit Colegiul Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin și cursurile Școlii Populare de Arte la clasa doamnei Doina Durdan. Muzica este bucuria mea. Când eram mică, fredonam mereu melodia Neicuță, neicuță a îndrăgitei interprete Anica Ganțu. Părinții mei au fost și sunt foarte mândri că am acest talent și mereu m-au sprijinit și îndrumat să urmez cu încredere drumul muzicii. Contează foarte mult să ai oameni care te susțin necondiționat și le mulțumesc!”, a spus Alexandra Oprișan pentru Pagina Olteniei. Ca orice tânăr solist, Alexandra muncește foarte mult pentru a evolua pe plan muzical. O admiră pe Niculina Stoican, de la care spune că a învățat faorte multe de-a lungul anilor. „Pentru mine, muzica este cel mai frumos mod de a mă exprima, indiferent de starea sufeltească în care mă aflu. Pot spune că muzica este cel mai bun medicament al sufletului și al minții!”, a mai adăugat solista din Mehedinți. 

Despre satul natal, Alexandra spune că va fi mereu locul unde va reveni cu drag, pentru a se reîncărca energetic: „Satul din care provin, este un loc mirific, un loc unde tradițiile se respectă încă. Are peisaje de poveste, este locul unde mă voi întoarce mereu, ori de câte ori voi avea ocazia, pentru a îmi reîncărca bateriile cu energia de care am nevoie!”. 

De-a lungul ultimilor trei ani, Alexandra Oprișan a compus mai multe piese, iar pentru trei dintre ele a finalizat și filmarea videoclipurilor. Două piese sunt încă în lucru. „Am compus cinci piese, trei dintre ele sunt finalizate și au videoclip pe Youtube. Floare de munte crescută, Joacă-mă danțu”nainte și Mi-e drag neicuță de tine. Aceasta, ultima, este cel mai aproape de sufletul meu, căci aici am descris povestea de iubire pe care o trăiesc!”, a declarat interpreta. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,501

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste