Anul Centenar și Marea Unire, celebrate și de Clubul Copiilor Motru!

 

Clubul Copiilor Motru a marcat, la sfârșitul lunii noiembrie, prin mai multe activități cultural-artistice Anul Centenar și Marea Unire. Activitățile au implicat zeci de voluntari și au avut un caracter educațional, dar și artistic.

Potrivit profesorului coordonat Cosmina Vînturiș, Clubul Copiilor Motru a încheiat Anul Centenar zilele trecute, când elevii, alături de cadre ddactice și invitați au organizat o serie de activități. Astfel, activitățile au debutat cu donarea unei cantități impresionante de fructe și legume, de către copiii înscriși la Cercurile din cadrul Clubului Copiilor Motru. Coordonatorul SNAC a fost și de această dată Cosmina Vînturiș, aceasta fiind sprijinită de profesorii Bejinaru Maria, Răducan Maria, Albu Constantin, Nistoran Elena, Pandurița Carmen și colaboratorii din școlile municipiului Motru-Ardeiu Aurora, Crăciun Dorina. De asemenea, un rol foarte important l-au jucat studentul voluntar Dumitru Gabriel Ardeiu, care a ajutat elevii și profesorii să ducă legumele și fructele în județ, dar și educatoarea Loredana Vintilescu de la Grădinița Nr. 7 Motru, care a realizat împreună cu elevii de la cercul de muzică populară coordonați de profesorii Constantin Albu și Petre Pistol momente unice! Mobilizarea părinților, cât și a elevilor motreni a fost exemplară, susține Cosmina Vînturiș, care a ținut să le mulțumească acestora. „Toate cercurile au strâns fructe și legume proaspete, este un alt mod de viață,  de a promova o alimentație sănătoasă și în același timp am promovat altruismul. Fructele și legumele au fost donate celor care au mare nevoie de ele: la Spitalul Municipal Motru, Centrul Maternal Târgu-Jiu, Centrul de Plasament Motru-Primăverii. Prin acest demers am conslidat abilitățile copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate solidară în care contează valențele umanitare, implicarea și responsabilitatea socială”, a spus profesor Cosmina Vînturiș.

Cercul pedagogic de discipline tehnice, la CC Motru

Reprezenanți ai Cluburilor Copiilor din Bumbești-Jiu, Novaci, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Rovinari au participat la Cercul pedagogic al disciplinelor tehnice care a avut loc la CC Motru. Evenimentul a debutat pe 29 noiembrie, cu programul artistic „La mulți ani, România!” prezentat de elevii CC Motru-muzică populară. Centenarul Marii Uniri a fost celebrat prin muzică și dans, voie bună și cântece patriotice. Elevii au dovedit că sunt purtătorii tradițiilor și obiceiurilor românești! Au fost prezentate activități educative din cadrul Cercului de Jocuri Logice, Cercul de Protecția Mediului, Chimie Aplicată-Fizică și Cercul de Karting. „Activitățile au oferit baza discuțiilor psiho-pedagogice ale celor prezenți. Copiii au fost îndemnați ca oriunde îi vor purta pașii să nu uite că sunt români! Pentru ca totul să fie de durată și valoros, avem nevoie de oameni implicați și cu inima deschisă. Felicitări tuturor celor implicați în buna desfășurare a activtăților și mulțumiri tuturor colegilor care au făcut posibilă realizarea acestora”, a adăugat Cosmina Vînturiș. 

Activitățile organizate la Clubul Copiilor Motru au fost apreciate de oaspeți: „Cercul Pedagogic al Profesorilor de Discipline Tehnice-clubul Copiilor Motru a fost o reușită! Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios,în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea,ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: SUNT ROMÂN! spunea Alexandru Vlahuță! Felicitari intregului colectiv de cadre didactice ale Clubului Copiilor Motru in frunte cu dna.Cosmina Vanturis ,pentru profesionalismul de care au dat dovadă în desfășurarea activităților la care am fost prezenți astăzi”, a declarat profesorul Crsitina Ciolacu de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu. 

Reporter pentru o zi în An Centenar a fost activitatea de încheiere a manifestărilor dedicate Marii Uniri la CC Motru. Acest proiect a fost realizat de elevii din cadrul Cercului de Jocuri Logice: cameraman-Rică Andra Elena, reporter Dița Ana Maria,  Daria Dolea, Sachelarie Denisa, Goiu Elena. La acest eveniment au fost invitati profesorii Lupu Vasile și Camelia Bușoi. 

Pe 1 Decembrie, elevii și profesorii au participat la parada de Ziua Națională care a avut loc la Motru. „Întreaga echipă a Clubului Copiilor Motru vă urează tuturor românilor de pretutindeni...eleviilor înscriși...părinților...colaboratorilor...un sincer LA MULTI ANI!
LA MULTI ANI, ROMÂNI! ĹA MULTI ANI, ROMÂNIA! Felicitări copiilor și cadrelor de la cercul de Muzică Populară prof. Pistol Petre și prof. Albu Constantin împreună cu colaboratori de la Sc.Gimnazială Văgiulești și Sc. Gimnazială Samarinești care au reușit dn nou azi să aducă din măiestria și gingășia lor”, a fost mesajul Cosminei Vînturiș.

Galerie foto







Vizualizări: 883

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste