(închide)

ASTRA, cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din Europa! Este unic

 

Toată România tradiţională se poate vedea într-un singur loc, în Dumbrava Sibiului, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din Europa, având o suprafaţă totală de 96 de hectare şi 30 de hectare suplimentare de pădure.

"Deschis în anul 1967, în Dumbrava Sibiului, ca Muzeu al Tehnicii Populare, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (aşa cum este denumit în prezent), a fost dezvoltat ca o Românie tradiţională în miniatură într-un peisaj natural şi construit care reproduce toate formele de relief importante din România precum şi spaţiul de locuire şi de lucru din zonele rurale locuite de ansamblul etniilor din spaţiul românesc. Cu o suprafaţă totală actuală de 96 ha, precum şi cu 30 de ha suplimentare de zonă forestieră recent primite, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este în prezent cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din Europa", a declarat, pentru AGERPRES, managerul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Anghel Ştefan.

Potrivit acestuia, vizitatorii beneficiază de peste zece kilometri de alei amenajate, la care se vor adăuga alţi trei kilometri de alei în curs de amenajare. Directorul Ciprian Anghel Ştefan spune că oricine ajunge în Muzeul ASTRA poate vedea "peste 400 de monumente de arhitectură şi tehnică populară, cu un traseu tematic dedicat minorităţilor etnice, cu un traseu senzorial care permite aprofundarea cunoştinţelor de civilizaţie tradiţională prin experienţe diversificate, cu un program estival de animaţii culturale, cu zeci de evenimente culturale şi de divertisment şi multe altele. Muzeul ASTRA reprezintă un reper esenţial pentru ansamblul turismului cultural românesc. Expoziţia de bază, amenajată iniţial pe 42 hectare şi în curs de extindere prin noi trasee secundare de vizitare, este completată de expoziţii pavilionare şi de depozite de patrimoniu vizitabile. Expoziţiile sunt completate de trasee în natură, de spaţii de joacă, spaţii de cazare, de servire a mesei şi de interacţiune, două hanuri tradiţionale, două pensiuni, un Târg de ţară, un amfiteatru, un lac care permite activităţi periodice de pescuit completate de gastronomie tradiţională, reprezintă o infrastructură de primire a vizitatorilor din ţară şi din străinătate."

În Muzeul ASTRA este permis accesul bicicliştilor, dimineaţa între orele 8 şi 10 şi seara între orele 18 şi 20. Vizitatorii care doresc să se plimbe prin muzeul sibian cu câinii o pot face în acelaşi interval ca şi bicicliştii, dar numai dacă câinii sunt de talie mică sau medie şi sunt ţinuţi în lesă. În sezonul cald, vizitatorii pot închiria o trăsură trasă de cai, cu vizitiu, cu 30 de lei, pentru jumătate de oră. Acelaşi tarif este şi iarna, pentru închirierea unei sănii. Muzeul din Dumbrava Sibiului este unul din puţinele locuri de acest gen, în care se pot închiria trăsuri pentru evenimente speciale (nunţi, botezuri). O trăsură albă de mireasă, cu două locuri, se poate închiria cu 150 de lei, pe oră, iar una mai mare, de şase locuri, cu 200 de lei, pe oră.

Vizitatorii pot mânca atât tradiţional româneşte, cât şi din bucătăria internaţională, în Muzeul ASTRA. Turiştii au la dispoziţie două restaurante amenajate într-o cârciumă adusă la Sibiu din judeţul Prahova şi într-un han adus din judeţul Harghita.

Continuarea pe https://www.agerpres.ro/unic-in-europa/2017/12/22/unicineuropa-astra-cel-mai-mare-muzeu-etnografic-in-aer-liber-din-europa--26854

Galerie foto


Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste